Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová polévka s rýžovými nudlemi

Hodnocení receptu je 4,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 4+

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie765 kJ /
183 kcal
Bílkoviny8,73 g
Tuky1,48 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 342 mg
Sůl0,64 g
Sacharidy24,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu pečlivě očistíme a omyjeme. Celer, petržel a mrkev nakrájíme na menší kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Krok 2: Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a zeleninu na něm za stálého míchání orestujeme. Pak ji zalijeme horkou vodou, přidáme bobkový list a asi 10 minut povaříme. Přidáme játrové knedlíčky a necháme změknout. Krok 3: Nudle propereme ve studené vodě a přidáme je do vývaru. Polévku dochutíme solí a pepřem a na mírném ohni vaříme 20 minut.

Zveřejněno 26. 7. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka s rýžovými nudlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5mKx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka s rýžovými nudlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5mKx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

ne

A ještě mám otázku i tady :-) Podle postupu to vypadá, že játrové knedlíčky vaříte 2x 20 minut a rýžové nudle 20 minut. Oboje je strašně moc, nepřepsala jste se:-?

Suroviny:
mrkev, petrželka, celer, cibule, nudle rýžové, sůl, pepř, bobkový list, máslo, knedlíčky játrové

Přidat fotografie receptu