Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naložená ačokča Dagmar

Ačokča je známá svou chutí po paprice a okurce zároveň a je výborná jak syrová, tak tepelně upravená, třeba v polévce či zeleninových směsích. Přebytky si snadno naložíte spolu s kořením, cibulí a mrkví a získáte tak výborný sladkokyselý salát.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jaromira18 Jaromira18

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 1

4 sklenice po 720 ml

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 507 kJ /
1 316 kcal
Bílkoviny7,92 g
Tuky89,03 g
Vláknina28,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 25,38 g
Sůl63,30 g
Sacharidy111,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plody ačokči omyjeme a přelijeme vodou o teplotě 90 °C. Necháme je v ní 5 minut, pak je scedíme a dvakrát ochladíme ve studené vodě. Plody na jedné straně nakrojíme, vyškrábneme tvrdá semena, malá jen propíchneme a jemně z nich vytlačíme vodu. Takto upravené plody necháme ještě chvíli odkapat. Krok 2: Mrkev a cibuli očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Krok 3: Připravíme si 4 čisté sklenice o objemu 720 ml a do každé dáme na dno 2 lžíce oleje, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, pár kuliček pepře a pár koleček cibule a mrkve. Krok 4: Pak začneme do sklenic skládat ačokču tak, aby byly jednotlivé plody těsně na sobě. Když jsou sklenice z poloviny naplněné, dáme 1 vrstvu cibule, mrkve a pár kuliček pepře a sklenice doplníme ačokčou. Nakonec přidáme zase 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list, pár kuliček pepře a pár koleček cibule a mrkve. Krok 5: Připravíme si nálev. Vodu a ocet přivedeme k varu a přidáme cukr, sůl a Deko. Krok 6: Sklenice zalijeme nálevem a dáme do mikrovlnné trouby na plný výkon. Sklenice hlídáme a jakmile začne jejich obsah vařit, opatrně je vytáhneme a ihned zavíčkujeme čistými víčky. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

TIP: Ačokča v kuchyni

Zveřejněno 1. 8. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložená ačokča Dagmar

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ABKB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložená ačokča Dagmar

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ABKB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
ačokča, mrkev, cibule, koření nové koření, pepř, bobkový list, olej, voda, ocet, cukr krupice, sůl, deko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu