Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory s houbami

Hodnocení receptu je 4,2 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 45 min

105 min (60 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 208 kJ /
2 201 kcal
Bílkoviny66,63 g
Tuky164,97 g
Vláknina30,20 g
Cholesterol 1,40 g
Sodík 2,95 g
Sůl7,05 g
Sacharidy98,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Huby nakrájame na menšie kúsky a s troškou vody (len aby sa huby nepripálili), kmínom a soľou povaríme asi 5 min. Krok 2: Zemiačky dobre umyjeme a uvaríme v šupke. Necháme prechladnúť a rozrežeme na polovice. Krok 3: Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. V polovici škvarenia k nej vložíme narezanú cibuľu a dorestujeme. Krok 4: Odstavíme, pridáme huby a zemiaky, osolíme, okoreníme a premiešame. Vsypeme do vymasteného pekáčika. Krok 5: Vajcia rozšľaháme a zemiaky zalejeme. Krok 6: Pečieme v rúre na 180°C dozlata. Krok 7: Porcie posypeme pažitkou.

Zveřejněno 13. 8. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W51X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W51X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

casino: Nebyla jsem u vytržení u rozkrojených zemáků:-DAle když vás to tak irituje a nepochopil jste můj prní komentář,tak zvlášť pro vaše chápání uvádím,že se mi líbily brambory s houbami,vyfocené na řezu:-8

casino: Ctěné casino, komentáře typu "hezká fotka" jsou na webu celkem běžné a nevidím na nich nic špatného. Často i spojené s "by mi chutnalo, vyzkouším". Přijde mi to milé pro autora. Myslím si, že opravdu nemají zapotřebí takhle komentovat. Námětů ke komentum i negativním je tady na webu tak asi nákladní vlak...
Tady jsou vedle jak ta jedle. Sorry.
:-//

casino: Nikto nie je vo vytržení a nikto nepochlebuje.

"Brambory na řezu vypadají moc dobře"
tejaja:
:-O
No nazdar...
...a to jsem se pouze podivil, jak někdo může být u vytržení z rozkrojených zemáků ;-)

Ehm :omg:
Asi nějaké erupce na slunci:-O
Hezký recept, mě by chutnalo, fotky ok.
Mám skoro chuť komenty smazat....ale nechám to na Terezce

casino: Nemám rada posledné slovo ale vzhľadom k tomu, že sa ma pýtate, odpovedám.
Nie som žiadna dvojjediná osoba, mám svoje meno, resp. nick.
Od detstva ma učili slušnosti a k nej patrí vedieť sa aj poďakovať. Pani Kočíková vyjadrila svoj názor, na čo má plné právo, a ja som sa poďakovala. Jedným slovom. Nič viac a nič menej. Netuším, odkiaľ beriete názor, že mi pochlebuje a tým pádom ani to, že ma to pochlebovanie teší.
Viete, podľa môjho názoru je dobrý vzťah k ľuďom, empatia a ústretovosť oveľa dôležitejší, ako malichernosti a vyhľadávanie konfliktov. Žijem rada a žijem s radosťou a láskou k ľuďom ako takým, aj s chybami, ktoré má každý z nás.
A z mojej vitality ma nedokáže vyviesť žiadna zlomyseľnosť ani nechápavosť.
Pekný deň vám prajem. ;-)

Já jsem to pochopila takto : Anna Kocíková <3. myslí tu první fotografii ,kde je celá vrstva ,ne jen brambory
A ta chybička - jsme jen lidé a tudíž KAŽDÝ ji někdy udělá. ,omg ,jak nedůležité v životě lidském . . .

tejaja:
Máte pravdu... Částečně
Povězte mi ale, co vás jako osobu dvojjedinou (autor rcp, moderátor) těší na pochlebování stran brambor
Myslím, že to nemáte zapotreby

casino: Prepáčte, ale vy skutočne musíte vyhľadávať na komentároch iných ľudí vetičky, z ktorých sa vysmievate? Myslím, že to nemáte zapotreby.

Anna Kocikova: ;-) Ďakujem. :-K

"Brambory na řezu vypadají moc dobře"
Jj, svatá pravda (prostoto)! Lépe vypadající brambory se hned tak nevidí, že:-D:-D:-D

Já bych si určitě pochutnala<3Brambory na řezu vypadají moc dobře:-K

Suroviny:
brambory, houby lesní, slanina uzená, cibule, vejce, kmín celý, pepř, sůl, pažitka

Přidat fotografie receptu