Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolková omáčka, zjemněná smetanou

Fazolky v naší úpravě si zcela určitě zamilujete. Smetana v bešamelové omáčce a tradiční koření ochutí křupavé zelené fazolky. Věřte, že u tohoto jídla vám maso nebude chybět. Budou stačit brambory a přece bude jídlo skvělé.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 559 kJ /
612 kcal
Bílkoviny31,88 g
Tuky21,07 g
Vláknina24,80 g
Cholesterol 66 mg
Sodík 270 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy62,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazolové lusky zbavíme tvrdých konců a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na drobno. Krok 2: Vložíme oboje do hrnce, podlijeme cca 100 ml vody, osolíme, opepříme a dusíme, až jsou fazolové lusky téměř měkké. Krok 3: V mléce rozmícháme hladkou mouku a přilijeme k fazolkám. Krok 4: Necháme povařit zhruba 15 minut. Zjemníme smetanou a povaříme ještě asi 1 minutu. Dochutíme citronovou šťávou.
Servírujeme s vařeným bramborem.

TIP: Fazolky. - oblíbené recepty

Zveřejněno 16. 8. 2021

Poznámka autorky Kocmax

Tip ro masožravce: Fazolková omáčka je také výborná s vařeným hovězím masem.

Tento a další recepty: www.varimebeztuku.blogspot.com

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolková omáčka, zjemněná smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7oMG

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolková omáčka, zjemněná smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7oMG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
lusky fazolové, mléko, mouka hladká, smetana 12%, šťáva citronová, cibule, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu