Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostružinové poháry

Jemně sladkokyselá chuť ostružin je osvěžující. Proto je lze dobře využít v dezertech. Ovoce a kokosový pudinkový mascarpone krém spolu vytvoří příjemný chuťový zážitek. Bude těžké vydržet čekat, než se pohárky trošku rozleží v chladničce.

Hodnocení receptu je 4,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby závěrečného odležení v chladničce

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby závěrečného odležení v chladničce)

Suroviny pro 7 porcí

7porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 054 kJ /
2 403 kcal
Bílkoviny37,83 g
Tuky119,01 g
Vláknina28,59 g
Cholesterol 185 mg
Sodík 357 mg
Sůl0,57 g
Sacharidy280,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ostružiny rozmačkáme a krátce povaříme. Propasírujeme je přes husté síto - cedník nebo pasírovač, přidáme cukr, mletou skořici podle chuti, kukuřičný škrob rozmícháný ve 20 ml vody a za stálého míchání velmi krátce povaříme. Odstavíme a za občasného promíchání necháme zchladnout. K urychlení můžeme použít studenou vodní lázeň. Krok 2: Do větší části mléka vsypeme cukr, zahřejeme a pak za stálého míchání vlijeme zbytek mléka s rozmíchaným pudinkovým práškem. Krátce povaříme, odstavíme a za občasného promíchání necháme vychladnout. Opět můžeme použít studenou vodní lázeň. Krok 3: Studený pudink vyšleháme s mascarpone do hladkého krému. Krok 4: Do pohárků střídavě vrstvíme obě směsi a prokládáme piškoty. Krok 5: Necháme několik hodin odležet v chladničce, hmota zpevní a taktéž zvláční piškoty. Necháme nejraději do druhého dne. Pak dozdobíme povrch a podáváme.

TIP: Ostružiny v naší kuchyni

Zveřejněno 17. 8. 2021

Poznámka autorky Merylas

Množství cukru je třeba zvolit podle sladkosti - kyselosti ostružin a vlastní chuti.

Pohárky jsou více ovocné a osvěžující.

Můžeme použít i jiný druh ovoce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinové poháry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yZ5z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinové poháry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yZ5z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Zdenka1: Děkuji moc za vyzkoušení a pochvalu. Jsem moc ráda, že recept nezklamal. :-K

Děkuji za skvělý tip, jak využít v kuchyni ostružiny. Poháry byly moc dobré<3. Chuťově výrazné ostružiny se výborně doplňují s jemným krémem. Musím se přiznat, že čekat na ně až do druhého dne jsme nevydrželi, ale já jsem piškoty máčela ve višňovém likéru, tak chuť byla luxusní již za pár hodin. Doporučuji vyzkoušet, nebudete litovat.<3:-K

Marie Svarcova: Děkuji za pochvalu. :-K

:-)<3:yes: moc pěkný recept i foto :-K

Anna Kocikova: yanull: Děkuji. :-K
Jani, tak já mám už ostružiny delší dobu, dozrávají postupně. Je mi jasné, že záleží na odrůdě. Úroda je letos bohatá. :-K

:yes:<3

Merylas: děkuji za menší typy :-K takový zavařený to nemusí být špatné <3 jinak není zač. Uložila jsem recept a někde zkusím :-Q

Maruško, kdyby se ostružiny neloudaly se zráním, tak bych hned udělala, recept je velmi lákavý ;-):yes::-K

Moni, klidně bych použila i ty mražené. Stejně se pak vaří a tak to je celkem jedno. A třeba zavařené ve vlastní šťávě by šly použít taky. To spíš bude mít někdo, kdo je pěstuje na zahrádce a přebytky dává do sklenic. Ze sklenic bych je hned propasírovala a pak na plotně zahustila tím škrobem. A děkuji. :-K

Krásné :-K úplně se na mě ty misky usmívají :-K hned bych ochutnala <3 na mrazáku mám zamrazeny ostružiny ale asi lepší možná čerstvý že? Jinak mňamka <3 :yes:

Suroviny:
ostružiny, cukr krupice, skořice mletá, škrob kukuřičný, voda, mléko, cukr krupice, pudink kokosový, mascarpone, piškoty, šlehačka, ostružiny, meduňka

Přidat fotografie receptu