Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ratatouille s batátem

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie706 kJ /
169 kcal
Bílkoviny5,52 g
Tuky0,79 g
Vláknina16,24 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 26 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy31,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdřív si nakrájíme všechnu zeleninu na menší kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme. Krok 2: Cibuli orestujeme na oleji a krátce opečeme i česnek. Poté přidáme batáty a také je krátce orestujeme. Přidáme zbylou zeleninu a rajčatové pyré, osolíme, opepříme, ochutíme bylinkami a dusíme pod pokličkou asi půl hodiny, než všechna zelenina změkne. Krok 3: Je-li směs hodně tekutá, na závěr pokličku odklopíme a šťávu necháme trochu odpařit.

Zveřejněno 20. 8. 2021

Poznámka autorky petram

Cuketa pustí dost vody, takže na podlití stačí jen pár lžic vody. Pokud použijete rajčatovou passatu místo pyré, nemusíte směs podlévat vůbec.

Do zeleninové směsi je možné přidat i na kostičky nakrájený lilek.

Další recepty na lehká jídla bez lepku, mléka a vajec najdete na mém blogu http://www.varimbezlepkumlekavajec.cz.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ratatouille s batátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YjmY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ratatouille s batátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YjmY

Marie

Suroviny:
cibule, cuketa, rajče, paprika, batáty, česnek, passata rajčatová, olej, sůl, pepř, rozmarýn, tymián

Přidat fotografie receptu