Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové karbanátky s uzeným masem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Suroviny

Porce: 20 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 057 kJ /
3 121 kcal
Bílkoviny167,70 g
Tuky69,88 g
Vláknina45,34 g
Cholesterol 1,90 g
Sodík 3,91 g
Sůl8,22 g
Sacharidy436,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Maso nakrájíme na malé kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno. Krok 2: V pánvi s rozpáleným sádlem necháme zpěnit cibuli, přidáme uzené maso, společně osmažíme dozlatova a pak necháme vychladnout. Krok 3: Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme vejce, žloutky, česnek, vychladlou cibuli s masem a promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme. Krok 4: Bramborovou směs necháme v lednici alespoň 2 hodiny odpočinout. Potom z ní rukama tvoříme karbanátky, obalíme v trojobalu a smažíme dozlatova z obou stran.

Zveřejněno 31. 8. 2021

Poznámka autorky MiskaM

Inspirace: Maminčiny recepty

P.S. jelikož ze směsi nešly tvořit karbanátky, tak jsem přidala do směsi trochu strouhanky a trochu mouky. Dala jsem od oka. Jak poznáte, že jdou dělat karbanátky? Že se směs nelepí tolik na ruce. A jestli si myslíte, že směs bude hutná, tak nebude, karbanátek je pěkně vláčný a křupavý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové karbanátky s uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JOkK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové karbanátky s uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JOkK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
brambory, maso uzené, cibule, sádlo, česnek, vejce, žloutek, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka, sádlo

Přidat fotografie receptu