Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s chutí Studentské pečeti

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 18 porcí

18porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 227 kJ /
6 986 kcal
Bílkoviny92,37 g
Tuky326,90 g
Vláknina57,75 g
Cholesterol 451 mg
Sodík 425 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy889,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 190 °C (nebo 180 °C horkovzduch). Plech s vyššími stranami vyložíme pečícím papírem. V míse dobře promícháme všechny sypké suroviny, v menší misce smícháme tekuté (nebo můžeme přidávat rovnou k moučné směsi a olej dáme poslední). Vše dobře promícháme, vlijeme na připravený plech, uhladíme a dáme do vyhřáté trouby. Krok 2: Když těsto nabyde, snížíme teplotu o 10 °C a pečeme cca 20-25 minut (podle trouby, hlídáme). Upečený korpus necháme zcela vychladnout.
Zatím nadrobno nasekáme oříšky (arašídy nesolené, mandle loupané, lískové) a pomerančovou kandovanou kůru. Spaříme asi 2 lžíce rozinek, necháme okapat, zakápneme rumem a necháme stranou, nakrájíme několik želé bonbonů dle chuti. Krok 3: Až bude korpus vychladlý, rozpustíme čokoládu - jak je kdo zvyklý, (dávám do mikrovlnky 2x2 minuty na 300 W). Necháme stát a mezitím vyšleháme vychlazené kelímky smetany. Zlehka vmícháme čokoládu pokojové teploty, polovinu oříškové směsi, želé a rozinky. Krém navrstvíme na vychladlý korpus, uhladíme a dáme do chladničky ztuhnout. Krok 4: Dokončení - rozpustíme čokoládu s máslem, dobře promícháme a vlahou polevu nalijeme na ztuhlý krém. Vrch posypeme zbylou směsí oříšků bez želé a rozinek. Necháme polevu ztuhnout a nakrájíme nožem, namáčeným v horké vodě, řezy nebo kostky.

Zveřejněno 16. 9. 2021

Poznámka autorky Marie Svarcova

Korpus je stará dobrá tmavá buchta bez vajec.

Lze použít na dort, řezy i malé zákusky, na buchtu s tvarohem nebo ovocem, s ořechy nebo kokosem - vše je dobré a nikdy nezklame.

Na malý plech používám hrneček 150 ml, na velký plech hrnek 250 ml.

Na velký plech je potřeba i více krému - 3 šlehačky a 300 g čokolády.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s chutí Studentské pečeti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/01L5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s chutí Studentské pečeti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/01L5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

magdalenka: :-) moc děkuji za milý komentář a přeji krásný den :-K

Skvost, ako všetky tvoje múčniky. :-K

Veronika.Hrozna: :-) děkuji :-K hezký večer a celý víkend

<3

casino:
Želé ovocné s cukrem
„Pektinové, měkoučké želé s různými ovocnými chutěmi, vyráběné tradiční recepturou v České republice.
Želé je nakonec lehce posypané cukrem tak, jak si ho pamatujeme z dětství!
Tento mix je opravdu pestrý a stojí za to ochutnat!"
Čti více

Nakupte již od:

39 Kč / 250g
Možná bny šlo i tohle :-K prodává Ochutnej ořech :-*

casino: :-) Děkuji za komentář, měla jsem několik bonbonů v krabičce (darované) tak jsem je použila ale arabesky se hodí také, kdysi jsem kupovala citronové a pomerančové měsíčky ale nějak vymizely (ostatně jako všechno dobré co bývalo), vůbec nevím, že se takové věci u nás už neprodávají, většinou je dostávám a moc nejím tak pak používám při pečení ap. Přeji krásný zbytek dne :-K

"nadrobno nakrájené 3 želé bonbony"
Prosím, kde kupujete želé bonbony:-?
Mám na mysli OPRAVDOVÉ želé (kdysi BON PARI ovocná směs), nyní se pod názvem želé prodává cosi jako gumové cosi:-(
V posledních letech to řeším před Vánoci: nakoupím 5 krabic (cca 2kg) ARABESKY máčené, v lepším případě polomáčené a do dalších Vánoc mám vystaráno :yes:
Ale není to ono... dříve jsem na, u nás nejoblíbenější ořechový dort (od M.J.Sandt.), dával právě želé kytičky:yes::yes::yes: ale někteří paraši (poněkud pejorativní valašský název pro, kulantně řečeno, dětské nezvedence);-) vyzobali ozdoby a dort nechali takřka netknutý...:-(

RubyRom: :-) Moc děkuji za milý komentář a přeji krásný den :-K

Tak tohle musí být velká dobrota, budu muset vyzkoušet, díky za recept.

Suroviny:
mouka hladká, kypřící prášek, cukr krupice, kakao, sůl, voda, olej slunečnicový, esence vanilková, ocet, smetana ke šlehání, čokoláda, rozinky, čokoláda na vaření, máslo

Přidat fotografie receptu