Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně na štávě

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Hanniel Hanniel

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 389 kJ /
2 722 kcal
Bílkoviny159,33 g
Tuky24,05 g
Vláknina33,13 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 335 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy457,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme pánev, ve které rozehřejeme sádlo.
Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kousíčky. Dáme do pánve a necháme osmažit do zlatova. Krok 2: Vezmeme vepřovou pečeni, kterou očistíme a okořeníme masovým kořením. Okořeněnou pečeni dáme na cibulku s česnekem a opečeme z obou stran. Krok 3: Na pánev k masu přidáme nakrájenou zeleninu a přilijeme cca 200 ml vody. Dále dáme pokličku na pánev a dusíme do měkka. Krok 4: Jakmile bude maso měkké, vyndáme ho na talíř pod kryt, aby nebylo studené. Výpek zaprášíme moukou, přidáme vodu dle potřeby a povaříme, cca 8-10 minut. Po uplynutí času vložíme maso zpět a povaříme cca 10 min. Krok 5: Během vaření masa a omáčky připravíme rýži. Pořádně ji propláchneme a uvaříme v osolené vodě, dle návodu na obalu.

Zveřejněno 26. 9. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně na štávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mB3E

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně na štávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mB3E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pečeně vepřová, cibule, česnek, sádlo, mrkev, petržel, paprika čerstvá červená, mouka hladká, rýže, sůl, pepř, koření na mleté maso, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu