Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené housky / Aneb co se starším pečivem

Zbylo vám pečivo? Nabízíme jednoduchý recept na perfektní využití starého pečiva. Rychle vykouzlíte svačinu či večeři. Stačí doplnit zeleninovým salátem a už si můžeme pochutnávat. Křupavé, syté a navíc s pořádnou vrstvou zapečeného sýra.

Hodnocení receptu je 5,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 575 kJ /
616 kcal
Bílkoviny44,60 g
Tuky43,49 g
Vláknina0,96 g
Cholesterol 621 mg
Sodík 823 mg
Sůl1,97 g
Sacharidy10,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Housky, klidně 3 dny staré, rozkrojíme podélně na polovinu. Krok 2: Vejce rozšleháme se smetanou, česnekem a okořeníme dle chuti. Krok 3: Půlky housek namáčíme v ochucených vejcích a ukládáme na plech s pečícím papírem. Krok 4: Na každou půlku položíme kolečko rajčete, zasypeme sýrem a položíme plátek slaniny. Krok 5: Zapékáme v předem vyhřáté troubě na 200 °C cca 10-15 minut dozlatova.

TIP: Strouhaný sýr v kuchyni

Zveřejněno 28. 9. 2021

Poznámka autorky mika59

Housky tím, že jsou celé obalené v ochucených vejcích, jsou nasáklé a přitom křupavé. A spotřebujeme pečivo, které už by bylo nepotřebné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené housky / Aneb co se starším pečivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mL99

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené housky / Aneb co se starším pečivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mL99

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
houska, vejce, slanina anglická, sýr gouda, rajče, mléko, česnek sušený, koření oregáno sušené, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu