Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosové řezy se žloutkovým krémem

Připravte pro slavnostni příležitost luxusní řezy provoněné kokosem a proložené šlehaným žloutkovým krémem. Řezy jsou navíc zvláčněné prolitím korpusu horkým mlékem. Exkluzivní moučník zaujme vzhledem i chutí.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 24 porcí

24porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 307 kJ /
5 332 kcal
Bílkoviny88,66 g
Tuky309,44 g
Vláknina10,46 g
Cholesterol 2,03 g
Sodík 1,28 g
Sůl3,05 g
Sacharidy542,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 200 °C a plech běžné velikosti vyložíme papírem na pečení. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Krok 2: Kokos a polohrubou mouku s kypřicím práškem smícháme v misce. Ve šlehací míse ušleháme do polotuha bílky se solí, přidáme cukr a došleháme do hustého sněhu (drží špičky). Krok 3: Ruční metličkou vmícháme moučnou směs. Těsto vlijeme na připravený plech, uhladíme a vložíme do trouby. Teplotu snížíme na 180 °C Krok 4: Pečeme 15 minut, vyndáme a ihned polijeme pomocí lžíce horkým mlékem. Mléko se vsákne a křupavý korpus zvláční. Necháme vychladnout. Krok 5: Z mléka odlijeme cca 200 ml, ostatní přivedeme k varu. V misce smícháme žloutky, pudinkové prášky, odlité mléko, mouku a krupicový cukr. Promícháme důkladně metličkou a vlijeme do vroucího mléka. Za stálého míchání povaříme do úplného zhoustnutí. Odstavíme a za občasného promíchání necháme vychladnout, lehce poprášíme moučkovým cukrem a zakryjeme potravinářskou fólií. Krok 6: Ušleháme máslo s moučkovým cukrem (množství podle chuti) a po částech zašleháme vychladlý pudink.
Nakonec ručně vmícháme ušlehanou šlehačku. Krém navrstvíme na upečený plát těsta, uhladíme a vršek posypeme kokosem (plát můžeme rozkrojit na polovinu, natřít pikantním džemem a slepit k sobě, na to pak navrstvit krém) Dáme do chladu ztuhnout, nakrájíme řezy a podáváme.

TIP: Jak na lahodný žloutkový krém

Zveřejněno 9. 10. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosové řezy se žloutkovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mlM0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosové řezy se žloutkovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mlM0

Suroviny:
bílek, sůl, cukr krupice, kokos strouhaný, mouka polohrubá, kypřící prášek, mléko, žloutek, pudink vanilkový, mouka hladká, cukr krupice, mléko, máslo, cukr moučkový, smetana ke šlehání, marmeláda, kokos

Přidat fotografie receptu