Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Batátová polévka

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 789 kJ /
428 kcal
Bílkoviny16,10 g
Tuky33,10 g
Vláknina1,45 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 145 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy15,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Batáty, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky, dáme do pekáče, osolíme a zakapeme olivovým olejem, přidáme čerstvý tymián a řádně promícháme. Pekáč dáme do trouby vyhřáté na 190 ´C a pečeme cca 30 minut. Krok 2: Upečenou zeleninu přendáme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme asi 25 minut, až je měkká. Krok 3: Pak ji rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme smetanu a ještě chvíli vaříme. Závěrem dochutíme mletým pepřem, špetkou chilli a zakapeme citrónovou šťávou. Podáme s opečenými plátky slaniny.

Zveřejněno 10. 10. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Batátová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ryM6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Batátová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ryM6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:-)Batáty nemáme rádi ale tvůj recept i foto se mi líbí :yes::yes::-K

Suroviny:
batáty, petržel, mrkev, vývar, tymián čerstvý, olej olivový, sůl, smetana, šťáva citronová, pepř, chilli, slanina

Přidat fotografie receptu