Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naložená zelenina v soli

Nevíte jak zpracovat velkou úrodu zeleniny? Zkuste ji jednoduše naložit do soli. Vzniklá zeleninová směs má opravdu širokou škálu využití, hodí se do rýže, těstovin, zeleninových polévek, nebo sekané.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby odpočinutí zeleniny

30 min (30 min příprava, bez doby odpočinutí zeleniny)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 825 kJ /
436 kcal
Bílkoviny19,28 g
Tuky3,04 g
Vláknina55,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 957 mg
Sůl2,26 g
Sacharidy59,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky vhodné do mlýnku na maso. Mlýnek by měl být nejlépe elektrický s nástavcem s malými až středními otvory. Krok 2: Očištěnou a umytou zeleninu umeleme, necháme chvíli odpočinout a pustit šťávu. Krok 3: Pak bereme do obou rukou větší hrsti namleté zeleniny, lehce ji zmáčkneme, aby pustila přebytečnou vodu a dáváme do předem zvážené mísy. Krok 4: Zbylou tekutinu vypijeme nebo přidáme do jídla. Po zvážení zeleniny navážíme sůl, 1/3 váhy zeleniny. Rukou zeleninu promícháváme a přisypáváme sůl a aromat. Směs musí být dobře promíchaná. Krok 5: Nakonec natlačíme do meších čistých sklenic, upěchujeme, uzavřeme čistými víčky a dáme do lednice, kde vydrží dlouho.

TIP: Zelenina v soli - oblíbené recepty

Zveřejněno 10. 10. 2021

Poznámka autorky janky3

Tato zelenina má docela široké spektrum využití. Do rýže chvíli před dovařením, právě tak do těstovin, scedit, aby zůstala v těstovinách, do polévek zeleninových i vývarů a zapražených. Do sekané, do karbanátků atd.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložená zelenina v soli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wMRw

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložená zelenina v soli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wMRw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Moje kamarádka měla recept na 1 kg zeleniny 1kg soli, já dala třetinu a ještě je to moc. Jenže sůl je v tomto případě jediný konzervant. Mám to v lednici už měsíc a je to v pořádku. Dávám dvě lžíce asi na 6 porcí. Jinak dávám do rýže a kam se hodí. Místo soli .

Dělám každoročně zeleninu v soli. Dnes jsem umlela podlé Vás:-D, akorát jsem dala cibuli a míň soli. :yes:

jj i já jsem to kdysi dělala cca 40let zpět zelenina byla super nekazila se,ale i po propláchnutí to stejně bylo moc slané,tak jsem od toho upustila,je pravda,že jsme tenkrát hledali jak zeleninu uchovat,mrazáky nebyly,tak jsme se snažili,dnes je to jiná,většinou si zeleninu nastrouhám a dám zamrazit,je to velká výhoda::Jinak se dá uskladnit kdo má dobrý sklep do písku,my bohužel tuto možnost nemáme!!;-)

Kdysi jsem to zkoušela, a bylo to strašně slané! Chuť zeleniny přehlušila sůl, dát do polévky a byla přesolená.:-O:

Suroviny:
mrkev, petrželka kořenová, celer, pórek, kedlubna, kapusta růžičková, květák, libeček, petrželka zelená, cibulka lahůdková, sůl,

Přidat fotografie receptu