Naložená zelenina v soli
Nevíte jak zpracovat velkou úrodu zeleniny? Zkuste ji jednoduše naložit do soli. Vzniklá zeleninová směs má opravdu širokou škálu využití, hodí se do rýže, těstovin, zeleninových polévek, nebo sekané.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 825 kJ / 436 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,28 g |
Tuky | 3,04 g |
Vláknina | 55,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 957 mg |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 59,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky vhodné do mlýnku na maso. Mlýnek by měl být nejlépe elektrický s nástavcem s malými až středními otvory.
Krok 2: Očištěnou a umytou zeleninu umeleme, necháme chvíli odpočinout a pustit šťávu.
Krok 3: Pak bereme do obou rukou větší hrsti namleté zeleniny, lehce ji zmáčkneme, aby pustila přebytečnou vodu a dáváme do předem zvážené mísy.
Krok 4: Zbylou tekutinu vypijeme nebo přidáme do jídla. Po zvážení zeleniny navážíme sůl, 1/3 váhy zeleniny. Rukou zeleninu promícháváme a přisypáváme sůl a aromat. Směs musí být dobře promíchaná.
Krok 5: Nakonec natlačíme do meších čistých sklenic, upěchujeme, uzavřeme čistými víčky a dáme do lednice, kde vydrží dlouho.
Zveřejněno 10. 10. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Naložená zelenina v soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wMRw
Moje poznámka
Naložená zelenina v soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wMRw
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné ořechy
Handour před 5 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 30 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 39 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 44 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Buchta pro nečekanou návštěvu
1anoli1 před 2 hodinami
Suroviny:
mrkev,
petrželka kořenová,
celer,
pórek,
kedlubna,
kapusta růžičková,
květák,
libeček,
petrželka zelená,
cibulka lahůdková,
sůl,
Komentáře (4)