Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 296 kJ / 549 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,45 g |
| Tuky | 21,18 g |
| Vláknina | 30,92 g |
| Cholesterol | 63 mg |
| Sodík | 310 mg |
| Sůl | 0,65 g |
| Sacharidy | 57,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kohouta omyjeme a se všemi surovinami uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Nebo použijeme pomalý hrnec a na nejnižší stupeň táhneme 10-12 hodin.
Krok 2: Měkké maso obereme, nakrájíme na velikost sousta a odložíme. Z vývaru odebereme cca 500-600 ml a zbytek necháme na polévku.
Krok 3: Na másle orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou papriku a žampiony. Pár minut opékáme a zasypeme paprikou.
Krok 4: Po zamíchání přidáme mouku a po pár minutách vše zalijeme vývarem. Přidáme koření a přivedeme k varu. Vaříme s občasným mícháním 15 minut.
Krok 5: Poté přidáme do omáčky obrané maso a část omáčky smícháme se smetanou. Přidáme k omáčce a už jen krátce povaříme.
Krok 6: Omáčku dochutíme podle chuti solí nebo cukrem, případně pár kapkam išťávy z citronu. Podáváme s těstovinami, knedlíky nebo noky.
Zveřejněno 18. 10. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omáčka z kohouta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6L29
Moje poznámka
Omáčka z kohouta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6L29
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 6 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 7 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Suroviny:
kohout,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
česnek,
libeček,
pepř celý,
bobkový list,
sůl,
máslo,
cibule,
žampióny,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
smetana,
cukr
Komentáře (3)