Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš s Talašovým kysaným zelím

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Akademie kvality Akademie kvality

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 589 kJ /
1 814 kcal
Bílkoviny123,02 g
Tuky108,87 g
Vláknina23,79 g
Cholesterol 511 mg
Sodík 364 mg
Sůl0,68 g
Sacharidy78,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozehřejte sádlo a orestujte na něm pokrájenou cibuli s přisypaným kmínem a mletou paprikou. Krok 2: Přidejte maso a nechte ho zatáhnout. Pak přihoďte česnek, zaprašte moukou a osolte. Ještě pár minut restujte a přidejte papriku. Krok 3: Zalijte polovinou vývaru, přidejte bobkové listy a duste cca půl hodiny. Krok 4: Přidejte vymačkané zelí a přilijte zbylý vývar. Duste cca hodinu. Krok 5: Vmíchejte smetanu pro zjemnění a nechte provařit. Následně osolte a opepřete. Krok 6: Podávejte s houskovým knedlíkem nebo oblíbeným pečivem

Kysané zelí je jednou z našich nejzdravějších a v sezóně zároveň nejlevnějších a nejdostupnějších potravin. Je velmi bohaté na betakaroten, vitamin C, B, E, K a na minerální látky a stopové prvky. Obsahuje bakterie mléčného kvašení a řadu fytochemikálií, které napomáhají správnému trávení.

Zveřejněno 17. 1. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský guláš s Talašovým kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/op7K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský guláš s Talašovým kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/op7K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Mohu se zeptat, proč je tady tento recept už po několikáté? Pro obnovení ? a pořád dokola? Už jsou tady dotazy z minulých dní..:-O

casino: :-) děkuji za informaci, myslela jsem si, že je to nějaká místní specialitka a že třeba do něj dávají něco navíc <3 hezký den :-K

Není nad domácí kvašené zelí:-Q Každý rok nám ho nakrouhají na počkání, dáme do kameninového sudu a je vystaráno až do léta<3

"Segedínský guláš s Talašovým kysaným zelím"
Talašovo zelí? se dělá tady u nás za Slivotínkem a slyším o něm poprvé (což zajisté nic neznamená, že ;-)
Marie Svarcova:
No, zkuste to vzít jako reklamu na REGIONÁLNÍ POTRAVINU :-8

:-) Segedín milujeme <3 čím je Talašovo zelí jiné ?, kýta je na to moc suchá lepší je ta plec segedín chce trochu mastného a trochu syrového zelí přidávám nakonec, <3 Recept i foto pěkné<3<3 :-K

Suroviny:
plec vepřová, sádlo, cibule, česnek, mouka hladká, zelí bílé kysané, paprika sušená sladká, bobkový list, kmín mletý, vývar hovězí, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu