Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 213 kJ / 5 070 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 281,21 g |
| Tuky | 255,94 g |
| Vláknina | 45,20 g |
| Cholesterol | 1,45 g |
| Sodík | 4,81 g |
| Sůl | 11,80 g |
| Sacharidy | 390,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso očistěte, prošpikujte mrkví, špekem, osolte a opepřete.
Krok 2: Maso opečte do zlatova na pánvi a poté ho vyjměte.
Krok 3: Na stejné pánvi orestujte na kostičky cibuli, mrkev, celer, petržel. Přidejte cukr, rajčatový protlak, divoké koření, skořici a restujte dalších cca 5 min. Poté přidejte maso a duste do měkka.
Krok 4: Maso vyjměte a omáčku propasírujte přes cedník.
Krok 5: Lze zahustit jíškou, dochuťte solí, pepřem, cukrem a zjemněte máslem.
Krok 6: Žemle nakrájejte na kostičky a opečte v troubě do zlatova.
Krok 7: Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
Krok 8: V míse zamíchejte žemle, mléko, rozpuštěné máslo, žloutky, nasekanou petržel, sůl, muškátový oříšek a sníh z bílků.
Krok 9: Z hotové směsi tvarujte kulaté knedlíky, které vařte na páře 25 min.
Zveřejněno 4. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka s petrželovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ryX6
Moje poznámka
Rajská omáčka s petrželovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ryX6
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Oříškový sen - sušenky
cernar před 53 minutami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 18 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 18 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 18 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 18 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 19 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 20 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 20 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 21 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 21 hodinami
Suroviny:
plec hovězí,
špek,
cibule,
mrkev,
celer,
petržel,
protlak rajčatový,
cukr,
skořice celá,
máslo,
koření divoké,
pepř mletý,
sůl,
vejce,
mléko,
rohlík,
máslo,
petržel,
sůl,
ořech muškátový
Komentáře (1)