Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chilli con carne (po česku)

Hodnocení receptu je 3,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tom Beyk Tom Beyk

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba tepelné úpravy: 100 min

100 min (100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 978 kJ /
3 819 kcal
Bílkoviny174,64 g
Tuky197,20 g
Vláknina109,61 g
Cholesterol 337 mg
Sodík 5,68 g
Sůl14,26 g
Sacharidy291,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole namočené přes noc ráno slijeme a zalité čistou vodou asi 5 cm nad fazole vaříme 3-4 hodiny. Kontrolujeme hladinu aby nakonec nebyly nasuchu. Krok 2: Ve velké hluboké pánvi rozpustíme sádlo, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, cibuli, kmín a restujeme do zlatých okrajů cibule. Krok 3: V misce promačkáme maso se škrob. moučkou, vložíme na cibulku a rozmačkáváním hrudek restujeme do zblednutí. Maso nesmí pustit šťávu. Krok 4: Poté přidáme mletou papriku, osmahneme, vlijeme protlak, sklenku vody, přidáme mrkev,česnek,pepř, bujón, zázvor, worchester a vaříme asi 3/4hod. Krok 5: Poté přidáme uvařené fazole, lečo, čokoládu, vaříme ještě asi 1/2 hodiny a nakonec přidáme v dlani promnuté oregano. Můžeme dochutit Vegetou i kečupem. Krok 6: Dle potřeby hustoty šťávy vaříme buď přikryté nebo odkryté.
Podáváme s pečivem ale výborné je to i rýží.

Zveřejněno 27. 10. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chilli con carne (po česku)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JGzD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chilli con carne (po česku)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JGzD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Stanr: ...no tys mi otevřel oči...no to je hrozné, co já vařím za blafy...od teď už nebudu používat ani sůl, vždyť to je chlorid sodný - taková hnusná chemikálie. Stydím se:-((
Máš pravdu, jako každý odborník to nezvládáš, tak nevař.;-)

Stanr: Je to jedlo uvarené doma, preto aby človek nebol hladný. Nič zlé na tom recepte nevidím. Suroviny, ktoré sa Vám nepáčia nemusíte použiť alebo ich nahradíte tými, ktoré bežne používate. Toto nie je stránka pre odborníkov. Ako ste napísal je to domáca strava. Inak ako hovorí môj syn. Mami čo je to podľa teba chémia? A hneď na to mi povie: Chémia je predsa aj obyčajná voda :)

Asi bych se styděl takovouto slátaninu vůbec prezentovat jako můj recept na světoznámé jídlo! Je nutné vařit z polotovarů, dochucovatel a chemie? To je domácí strava, bujóny, vegeta, lečo, kecup a podobně,?
Je nutné aby každý odborník dnes vařil, když to nezvládá?:-?

Tome, upravte si prosím suroviny tak, aby v nich byla jen gramáž a surovina. To, že je surovina nakrájená na kostičky, na klínky nebo nastrouhaná, to vše už patří do textu postupu.
Děkuji vám.

Suroviny:
fazole, maso mleté, slanina, cibule, mrkev, česnek, čokoláda hořká, protlak, lečo, pepř, koriandr sušený, koření oregáno sušené, zázvor sušený, paprika sušená sladká, omáčka worcesterová, bujón zeleninový, sádlo, moučka škrobová, chilli

Přidat fotografie receptu