Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jihočeský kočičák (lepenice)

Hodnocení receptu je 5,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gregusa Gregusa

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 289 kJ /
1 264 kcal
Bílkoviny30,84 g
Tuky31,95 g
Vláknina42,14 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 4,07 g
Sůl10,00 g
Sacharidy194,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, rozkrájíme a dáme vařit se solí a kmínem. Ze zelí lehce vymačkáme lák, trochu ho překrájíme a dáme také zvlášť (zalité vodou) vařit. Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno a usmažíme na sádle do růžova. Ke konci přidáme prolisovaný nebo nadrobno nakrájený česnek, promícháme a odstavíme. Krok 3: Uvařené brambory slejeme, ale trochu vody si schováme do hrnku. Totéž uděláme se zelím. Brambory trochu rozmačkáme šťouchadlem, ale jen trochu, nemusí být na kaši. Vmícháme do nich uvařené zelí. Krok 4: Nakonec vmícháme usmaženou cibulku s česnekem. Ochutnáme, a pokud je to málo kyselé, přidáme trochu vody ze zelí, v opačném případě vodu z brambor.

Zveřejněno 29. 10. 2021

Poznámka autora Gregusa

Tento recept mám od své babičky z Jindřichova Hradce, je to vynikající příloha třeba k jitrnicím, jelítkům, prejtu, karbanátkům, sekané atp.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jihočeský kočičák (lepenice)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QZj7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jihočeský kočičák (lepenice)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QZj7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Romilio: Romilio: děkuji za vyzkoušení a hodnocení, :-K moc mne to potěšilo.:-8

Udělali jsme si to k prejtu a je to fakt výborný, <3 také už příště budu dělat jedině i s česnekem. :-) Tahle varianta nemá chybu.:-K

Tohle můžu a dělám i ke karbanátkům. Teď mám v mrazáku jitrničku a ta čeká, až se rozhoupu. S česnekem jsme to nikdy doma nedělali, a zelí jen trochu podusím na pěkně osmahlé cibuli, vmíchám do brambor. Láká mě to, zkusit ten česnek. Uvidím.<3

chiara: děkuji za vyzkoušení a pochvalu.:-K:-)

chiara: když čtu recept a vaši odezvu,tak to budu muset vyzkoušet<3manžel to miluje<3<3<3

Miluji lepenici, u nás se dělala bez česneku, zkusila jsem tu vaší a je vynikající, odteď už jen s česnekem

Suroviny:
brambory, zelí kysané, cibule, sádlo, česnek, kmín celý, sůl

Přidat fotografie receptu