Jihočeská lepenice
Lepenice dříve často sloužila jako samostatné jídlo. Příprava vypadá na první pohled náročně, ale není. Kombinace syrového a dušeného zelí s bramborovou kaší a posypkou ze smažené cibulky je geniálním dědictvím po předcích.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 880 kJ / 1 644 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,21 g |
Tuky | 65,24 g |
Vláknina | 44,65 g |
Cholesterol | 66 mg |
Sodík | 4,15 g |
Sůl | 10,20 g |
Sacharidy | 206,15 g |
Postup přípravy
Ohřejeme mléko. Krok 2: Kysané syrové zelí překrájíme. Cibule oloupeme a jednu nakrájíme nadrobno. Krok 3: Druhou cibuli nakrájíme na kolečka a usmažíme do zlatova na trošce sádla. Odložíme jí a pak použijeme na posyp. Krok 4: V hrnci rozehřejeme trochu sádla a cibuli pokrájenou nadrobno na ní osmažíme. Krok 5: K osmažené cibulce přidáme dvě třetiny zelí. Ochutíme solí, kmínem, případně cukrem. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Krok 6: Z uvařených brambor slijeme vodu, zalijeme je horkým mlékem. Rozšťoucháme a umícháme z nich hladkou kaši. Krok 7: Podušené zelí vmícháme do bramborové kaše. Přidáme i odložené syrové zelí a povrch posypeme dozlatova osmaženými cibulkovými prstýnky. Krok 8: Lepenici podáváme s klobásou, uzeným masem, jitrnicí nebo prejtem.
Zveřejněno 6. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jihočeská lepenice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qYDp
Moje poznámka
Jihočeská lepenice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qYDp
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 12 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 15 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 1 hodinou
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 14 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 15 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 15 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 15 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 15 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 16 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 17 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 17 hodinami
Tématické fráze:
lepenice recept,
lepenice,
jihočeský kočičák,
lepenice z brambor,
recept na lepenici,
lepenice s uzenym masem,
jihočeská jídla,
bramborova lepenice,
kočičák recept,
jídlo kočičák,
kočičák,
jihočeské jídlo,
jihočeské jídla,
lepenice s prejtem,
jídlo lepenice,
lepenice s klobásou,
lepenice recepty,
nejlepší lepenice,
recept kocicak,
jihočeskou lepenicí
Suroviny:
brambory,
mléko,
zelí kysané,
cibule,
sádlo,
cukr,
kmín drcený,
sůl
Komentáře (7)