Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůčková mozaika ze šunkovaru

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

pavelk pavelk

Náročný

Doba přípravy 138 min Doba přípravy: 48 min Doba tepelné úpravy: 90 min Do doby přípravy se připočítá i doba chlazení a vychlazení.

138 min (48 min příprava + 90 min tepelná úprava, Do doby přípravy se připočítá i doba chlazení a vychlazení.)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 490 kJ /
3 941 kcal
Bílkoviny175,47 g
Tuky356,50 g
Vláknina3,43 g
Cholesterol 552 mg
Sodík 9,51 g
Sůl23,20 g
Sacharidy7,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček zbavený kůže a kosti nakrájíme na plátky, které naklepeme.
Dáme do mísy, přidáme sůl, česnek a koření. Vše důkladně promísíme, ideálně 15 minut a déle, aby byla jistota, že se přísady zapracovaly do masa. Krok 2: Vše dáme do nádoby šunkovaru, řádně pěchujeme, a pokud zbude prostor, přiložíme ještě kousek masa. Nádobu uzavřeme a dáme do lednice vychladit na 24 hodin. Krok 3: Po této době otevřeme šunkovar a pokud zjistíme, že tam vzniklo místo, vyplníme jej zavařovacím víčkem tak, aby pružina mohla lépe dotlačit maso.
Nádobu s masem dáme do hrnce s vodou předehřátou na 85-90 °C a při této teplotě zavařujeme 90 minut. Krok 4: Po zavaření necháme šunkovar přirozeně vychladnout na vzduchu a poté vložíme na 24 hodin k vychlazení do ledničky. Krok 5: Po 24 hodinách šunkovar vyjmeme, opláchneme horkou vodou, aby se uvolnil tuk a mozaika po
klepnutí na desku snadno vyklouzla. Krok 6: Maso krájíme na plátky.

Zveřejněno 1. 11. 2021

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčková mozaika ze šunkovaru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ljXl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčková mozaika ze šunkovaru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ljXl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bůček, česnek český, sůl, paprika, pepř, koření grilovací

Přidat fotografie receptu