Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 050 kJ / 251 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,61 g |
| Tuky | 12,18 g |
| Vláknina | 6,40 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 54 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 26,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květák rozebereme na růžičky, brambory a cibuli nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a orestujeme cibuli s kořením dosklovata.
Krok 2: Přidáme brambory, květák a minutku restujeme. Zalijeme mlékem a vývarem tak, aby byl zároveň se zeleninou.
Krok 3: Tvrdé stonky kopru svážeme a přidáme ke květáku. Vaříme pozvolna bez poklice cca 20 minut doměkka.
Krok 4: Poté vybereme koření, list a stonky. Vše rozmixujeme dohladka. Omáčka by měla mít hustotu akorát.
Krok 5: Smícháme smetanu s trochou horké omáčky a přidáme ke zbytku. Krátce povaříme a nakonec vmícháme nasekaný kopr.
Krok 6: Omáčku dochutíme podle chuti solí, pepřem nebo cukrem. Podáváme s vařenými vejci nebo vařeným hovězím. Já měla hovězí jazyk.
Zveřejněno 2. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květáková koprovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vKRV
Moje poznámka
Květáková koprovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vKRV
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 7 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 8 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 10 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 11 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 12 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 22 minutami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 1 hodinou
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 3 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 3 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 3 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 3 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 3 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 4 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 4 hodinami
Suroviny:
květák,
brambory,
cibule,
máslo,
smetana zakysaná,
mléko,
vývar,
kopr čerstvý,
koření nové koření,
bobkový list,
cukr
Komentáře (1)