Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 794 kJ / 4 253 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 173,83 g |
Tuky | 143,05 g |
Vláknina | 40,90 g |
Cholesterol | 1,44 g |
Sodík | 6,10 g |
Sůl | 15,01 g |
Sacharidy | 548,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme na suché pánvi a když pustí tuk, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a za stálého míchání je osmahneme.
Mouku nasypeme do hluboké mísy a vmícháme do ní sůl, vejce a žloutky. Krok 2: Postupně přidáváme vodu a stále mícháme, až vznikne řidší těsto. Pak do něj vmícháme připravené kostičky rohlíků a drobně nakrájené uzené maso a nasekanou petrželku. Těsto necháme v teple hodinu odpočinout - během této doby zhoustne. Krok 3: Pak z něj mokrýma rukama vytvarujeme kulaté knedlíky, veliké asi jako tenisový míček. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme zvolna 20 minut. Krok 4: Na másle orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme špenát, osolíme, opepříme, přidáme trochu prolisovaného česneku. Nakonec přilijeme smetanu.
Mouku nasypeme do hluboké mísy a vmícháme do ní sůl, vejce a žloutky. Krok 2: Postupně přidáváme vodu a stále mícháme, až vznikne řidší těsto. Pak do něj vmícháme připravené kostičky rohlíků a drobně nakrájené uzené maso a nasekanou petrželku. Těsto necháme v teple hodinu odpočinout - během této doby zhoustne. Krok 3: Pak z něj mokrýma rukama vytvarujeme kulaté knedlíky, veliké asi jako tenisový míček. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme zvolna 20 minut. Krok 4: Na másle orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme špenát, osolíme, opepříme, přidáme trochu prolisovaného česneku. Nakonec přilijeme smetanu.
Zveřejněno 3. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špekové knedlíky se špenátovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BlOx
Moje poznámka
Špekové knedlíky se špenátovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BlOx
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
mouka hrubá,
rohlík,
slanina uzená,
vejce,
žloutek,
sůl,
voda,
maso uzené,
cibule,
máslo,
špenát mražený,
česnek,
sůl,
pepř,
smetana
Komentáře (1)