Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trdelník - LvK

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Libuska z Libovani Libuska z Libovani

Náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 20 min

110 min (90 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 163 kJ /
2 429 kcal
Bílkoviny53,15 g
Tuky91,08 g
Vláknina10,70 g
Cholesterol 769 mg
Sodík 115 mg
Sůl0,26 g
Sacharidy343,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z droždí, vlažného mléka a moučkového cukru (10 g) připravíme kvásek. Necháme vzejít, asi 15 minut. Máslo a sádlo vyšleháme do pěny společně se žloutky a zbylým cukrem (10 g). Poté přidáme mouku a kvásek a vytvoříme celistvé těsto. Krok 2: Takto připravené těsto necháme pod utěrkou kynout alespoň 45 minut. Krok 3: Předehřejeme troubu na 190 °C. Krok 4: Z vykynutého těsta připravíme asi 8 kousků, po 70 g. Vyválíme cca 50 cm válečky. Vždy dva na jeden trdelník. Oba navineme na formu (Tescoma) a jeho konec založíme. Poté každou formu vezmeme jako váleček na vyvalování těsta a rozválíme jej tak, aby se roztáhlo a spojilo. Potřeme lehce máslem a necháme 15 minut kynout. Krok 5: Pečeme asi 20 minut. Během pečení dvakrát o 1/3 otočíme. Po vytažení z trouby potřeme máslem a důkladně vyválíme v cukru, do kterého jsme přidali skořici a zrníčka z půlky vanilkového lusku. Nejlepší jsou vlahé.

Zveřejněno 6. 11. 2021

Poznámka autorky Libuska z…

Tento a další moje recepty najdete u mě na

www.facebook.com/libovanivkuchyni

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trdelník - LvK

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JGWD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trdelník - LvK

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JGWD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mouka hladká, mléko, máslo, sádlo, cukr moučkový, droždí čerstvé, žloutek, sůl, cukr krupice, skořice, lusk vanilkový

Přidat fotografie receptu