Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 163 kJ / 2 429 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,15 g |
Tuky | 91,08 g |
Vláknina | 10,70 g |
Cholesterol | 769 mg |
Sodík | 115 mg |
Sůl | 0,26 g |
Sacharidy | 343,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z droždí, vlažného mléka a moučkového cukru (10 g) připravíme kvásek. Necháme vzejít, asi 15 minut. Máslo a sádlo vyšleháme do pěny společně se žloutky a zbylým cukrem (10 g). Poté přidáme mouku a kvásek a vytvoříme celistvé těsto.
Krok 2: Takto připravené těsto necháme pod utěrkou kynout alespoň 45 minut.
Krok 3: Předehřejeme troubu na 190 °C.
Krok 4: Z vykynutého těsta připravíme asi 8 kousků, po 70 g. Vyválíme cca 50 cm válečky. Vždy dva na jeden trdelník. Oba navineme na formu (Tescoma) a jeho konec založíme. Poté každou formu vezmeme jako váleček na vyvalování těsta a rozválíme jej tak, aby se roztáhlo a spojilo. Potřeme lehce máslem a necháme 15 minut kynout.
Krok 5: Pečeme asi 20 minut. Během pečení dvakrát o 1/3 otočíme. Po vytažení z trouby potřeme máslem a důkladně vyválíme v cukru, do kterého jsme přidali skořici a zrníčka z půlky vanilkového lusku. Nejlepší jsou vlahé.
Zveřejněno 6. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trdelník - LvK
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JGWD
Moje poznámka
Trdelník - LvK
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JGWD
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 57 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 41 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
máslo,
sádlo,
cukr moučkový,
droždí čerstvé,
žloutek,
sůl,
cukr krupice,
skořice,
lusk vanilkový
Komentáře