Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustový quiche s modrým sýrem (slaný koláč)

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 55 min

85 min (30 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 988 kJ /
3 343 kcal
Bílkoviny93,26 g
Tuky232,55 g
Vláknina46,21 g
Cholesterol 1,57 g
Sodík 2,53 g
Sůl5,96 g
Sacharidy198,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Obě mouky smíchejte se solí a sodou. Přidejte na menší kousky pokrájené máslo, žloutek a zpracujte těsto. Zabalte do fólie a nechte hodinu odpočívat v lednici. Krok 2: Kapustu nakrájejte na menší kusy – příliš velké a tvrdé košťály odstraňte. Kapustu vložte do vroucí osolené vody a několik minut vařte, dokud nezměkne. Nevařte ji však úplně doměkka, jen tak, aby byly tužší části na skus. Sceďte a propláchněte studenou vodou. Nechte okapat. Krok 3: Cibuli nakrájejte najemno a na oleji osmahněte dozlatova. Přidejte najemno pokrájený česnek a kmín. Za stálého míchání opékejte asi půl minuty, aby se jejich vůně pěkně rozvinula. Krok 4: Z kapusty vymačkejte vodu a nakrájejte na jemné nudličky. Dejte do mísy a přidejte osmahnutou cibuli, zakysanou a sladkou smetanu, vejce. Přidejte nastrouhaný sýr, majoránku, sůl a důkladně promíchejte. Krok 5: Těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu. Začistěte okraje. Dno několikrát propíchněte vidličkou. Vyložte těsto alobalem a nasypejte dovnitř fazole na pečení. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a 10 minut pečte. Poté sejměte alobal s luštěninami a pečte dalších 5 minut. Krok 6: Troubu ztlumte na 160 °C. Do předpečeného korpusu rozprostřete náplň. Pečte asi 40 minut. Před servírováním nechte úplně zchladnout.

Zveřejněno 7. 11. 2021

Poznámka autora Jurgen.k

Quiche [kiš] je tradiční francouzský druh slaného koláče, který je poměrně lehký na přípravu. Hodí se hlavně jako předkrm, ale je možné ho podávat i jako lehkou večeři.

Recept byl připravován dle webu, prima.fresh.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustový quiche s modrým sýrem (slaný koláč)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LMWg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustový quiche s modrým sýrem (slaný koláč)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LMWg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka špaldová celozrnná, mouka špaldová hrubá, soda jedlá, máslo, žloutek, sůl, kapusta, cibule, olej, česnek, kmín drcený, smetana zakysaná, smetana ke šlehání, vejce, sýr s modrou plísní, majoránka, sůl

Přidat fotografie receptu