Pařížské rohlíčky s vařeným krémem
Lahodné elegantní rohlíčky s máslovým krémem, kterými ozdobíte narozeninový stůl, potěšíte hosty na svatbě nebo jimi prostě jen doplníte nedělní kávičku s rodinou. Vyzkoušejte je, jsou opravdu výborné.
Suroviny pro 70 kusů
70kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 904 kJ / 6 908 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,98 g |
Tuky | 398,39 g |
Vláknina | 50,70 g |
Cholesterol | 784 mg |
Sodík | 1,20 g |
Sůl | 2,09 g |
Sacharidy | 681,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme plech, který vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Do mísy vložíme mleté vlašské ořechy, cukr, strouhanku, vejce, bílek a vypracujeme těsto, které rozválíme na válečky a tvoříme rohlíčky.
Krok 3: Klademe na plech vyložený pečicím papírem a ve vyhřáté troubě pečeme při 150 °C asi 20 minut.
Krok 4: Dáme vychladit na kovovou mřížku.
Krok 5: Na krém svaříme mléko s moukou v hustou kaši. Při vaření neustále mícháme, aby se nevytvořily hrudky a kaše se nepřipálila.
Krok 6: Za stálého míchání kaši vychladíme a poté vyšleháme se změklým máslem, cukrem, kakaem a rumem.
Krok 7: Na rohlíčky nastříkáme krém a dáme ztuhnout do lednice.
Krok 8: Rohlíčky namáčíme v čokoládové polevě a necháme na mřížce okapat. Po ztuhnutí můžeme ozdobit bílou polevou.
Zveřejněno 9. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížské rohlíčky s vařeným krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zqrv
Moje poznámka
Pařížské rohlíčky s vařeným krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zqrv
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 47 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 29 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 50 minutami
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Suroviny:
ořechy vlašské,
cukr moučkový,
strouhanka,
vejce,
bílek,
máslo,
cukr moučkový,
mléko,
mouka hladká,
kakao,
rum,
čokoláda na vaření,
tuk 100%,
poleva bílá čokoládová
Komentáře