Větrník na plech s karamelem
Milujete tradiční větrníky, ale odrazuje vás "piplání" s tvarováním a plněním jednotlivých větrníčků? Vyzkoušejte tento recept, který chutná úplně stejně, ale je na celý plech. Odpalované těsto je základem a na to krém a karamel, lahodná kombinace.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 011 kJ / 7 651 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 135,13 g |
Tuky | 548,71 g |
Vláknina | 6,90 g |
Cholesterol | 3,72 g |
Sodík | 1,64 g |
Sůl | 3,79 g |
Sacharidy | 539,54 g |
Postup přípravy
Vyšleháme šlehačku se ztužovačem a cukrem do husta. Krok 5: Na první plát větrníku naneseme karamelovou náplň a na to dáme ušlehanou šlehačku s cukrem a ztužovačem. Přiklopíme druhý plát a navrchu polijeme karamelovou polevou. Krok 6: Cukr nasypeme do hrnce a necháme ho roztavit. Pozor, pálí to! Jakmile cukr zkaramelizuje, přilijeme do něj horkou smetanu. Buďte opatrní, vzkypí to. Vaříme, dokud se karamel úplně nerozpustí. Když to bude hodně husté, přilijeme ještě trochu horké smetany. Ihned karamel nalijeme na větrník a dáme chladit do druhého dne.
Zveřejněno 11. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Větrník na plech s karamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qwL3
Moje poznámka
Větrník na plech s karamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qwL3
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 14 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Vánoční sněžítka
Přidáno 3. 12. 2024 08:00
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Krém na išelské dortíčky: Máslová klasika se zavařeninou vede, ale lahodný čokoládový nebo našlehaný karamelový chutnají božsky
Vyzkoušeli jsme, kam v Praze zajít na obědové menu: Našli jsme poctivou klasiku do 150 Kč, milou obsluhu i jídlo bez nápadu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 10 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 10 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 14 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 14 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 15 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 15 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 15 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 15 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 16 hodinami
Suroviny:
sůl,
vejce,
máslo,
voda,
mouka hladká,
máslo,
mléko,
cukr moučkový,
pudinkový prášek,
cukr moučkový,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
cukr krupice,
smetana ke šlehání
Komentáře