Katův šleh po mém
Katův šleh neboli "kaťák" je tradiční pikantní pokrm z restovaného masa a zeleniny. Nejčastěji ho připravujeme z vepřového masa, ale výborný je i z kuřecího. Podáváme s bramboráčky, hranolky nebo rýží.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 676 kJ / 640 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,36 g |
Tuky | 47,52 g |
Vláknina | 7,66 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 930 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 46,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na tenké nudličky a přesuneme do misky. Osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci škrobu, zakápneme worcesterovou omáčkou a vše spolu dobře promícháme. Necháme hodinku uležet v lednici.
Krok 2: Cibuli a česnek oloupeme a umyjeme. Cibuli nakrájíme na klínky, česnek na plátky. Okurky nakrájíme na kousky, papriku na proužky a feferonku nasekáme. Vše spolu restujeme na 2 lžících oleje asi 3-5 minut.
Krok 3: Poté přidáme kečup nebo rajčatový protlak a hořčici. Promícháme a zředíme vývarem nebo vodou do požadované hustoty.
Krok 4: Na jiné pánvi na 2 lžících oleje zprudka orestujeme maso. Kuřecí maso asi 3-5 minut, vepřové asi 8-10 minut. Orestované maso přesuneme do pánve s omáčkou a společně prohřejeme. Dochutíme solí nebo pepřem.
Krok 5: Podáváme s bramboráčky, hranolky, nebo rýží.
Zveřejněno 25. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Katův šleh po mém
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2zqP
Moje poznámka
Katův šleh po mém
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2zqP
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 17 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 15 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 15 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 16 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Suroviny:
cibule,
česnek,
paprika,
okurky sterilované,
kečup sladký,
hořčice dijonská,
feferonka,
škrob kukuřičný,
omáčka worcesterová,
sůl,
pepř mletý,
olej,
vývar masový
Komentáře (12)