Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mramorová bábovka s kysanou smetanou

Moučníky se zakysanou smetanou v těstě jsou velmi oblíbené a není divu. Právě díky zakysané smetaně je bábovka dokonale vláčná a ani druhý den se nedrobí. Kakaová část vytvoří na řezu efektní mramorovaný vzor, takže bábovka skvěle chutná a je krásná na pohled.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 852 kJ /
2 833 kcal
Bílkoviny64,06 g
Tuky97,66 g
Vláknina9,90 g
Cholesterol 1,01 g
Sodík 408 mg
Sůl0,88 g
Sacharidy419,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 2: Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme postupně po trochách ostatní suroviny (mouku smícháme s kypřicím práškem) a šleháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Krok 3: Formu vymažeme máslem a troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 4: Těsto rozdělíme a do jedné části vmícháme kakao. Do formy vlijeme světlé těsto, rozetřeme stejnoměrně a pak nalijeme tmavé těsto. Krok 5: Vložíme trouby a pečeme asi 40 minut, podle typu trouby.

TIP: Jak vyklopit bábovku - osvědčené tipy

Zveřejněno 1. 12. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorová bábovka s kysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xOyz

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorová bábovka s kysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xOyz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, vejce, smetana kysaná, mléko, máslo, cukr vanilkový, kůra citronová, šťáva citronová, kypřící prášek, kakao, máslo

Přidat fotografie receptu