Nadívané pečené kuře na bylinkách
Kuře a nádivka, co jsou pečeny spolu, ale přitom každé zvlášť. Kuře je ochuceno máslem, česnekem a bylinkami. Nádivku pak upečeme zvlášť v pekáčku a snoubí se v ní chutě uzeného masa, hrášku, natě petrželky s špetky muškátového oříšku.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 570 kJ / 3 721 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 193,76 g |
Tuky | 198,07 g |
Vláknina | 26,49 g |
Cholesterol | 2,45 g |
Sodík | 7,18 g |
Sůl | 16,77 g |
Sacharidy | 278,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejte troubu na 190 °C.
Krok 2: Kuře omyjte a osušte, zvenku i zevnitř osolte a opepřete, posypte uzenou paprikou. Pod kůži na prsa zatlačte 50 g másla. Zbylé máslo rozetřete po kůži.
Krok 3: Dovnitř vložte oloupané rozbité stroužky česneku, šalvěj a tymián. Poté svažte nohy tak, aby z kuřete bylinky nevypadly.
Krok 4: Kuře položte na pekáč prsíčky dolů, podlijte asi 1 cm vody a pečte asi hodinu přiklopené. Pokud je potřeba, během pečení podlévejte vodou.
Krok 5: Po hodině kuře obraťte, odklopte a nechte ještě 20–30 min dopéct.
Krok 6: Vyzkoušejte, že je kuře hotové (lehce řízněte do stehna) a poté jej vyndejte z trouby.
Krok 7: Před porcováním nechte kuře 10 min odstát. Z pekáče slijte šťávu a pokud je třeba, zredukujte ji na sporáku.
Krok 8: Na nádivku nakrájejte rohlíky na kousky a v míse je zalijte teplým mlékem a vývarem. Nechte pár minut odstát.
Krok 9: K rohlíkům vmíchejte žloutky, rozpuštěné máslo, nasekanou petržel, uzené maso nakrájené na kousky a hrášek.
Krok 10: Vše osolte, opepřete a přidejte nastrouhaný muškátový oříšek.
Krok 11: Do nádivky vmíchejte pevně vyšlehaný sníh z bílků a poté vše navrstvěte do pekáčku vymazaného máslem. Pečte v troubě společně s kuřetem dozlatova.
Zveřejněno 6. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nadívané pečené kuře na bylinkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1xM0
Moje poznámka
Nadívané pečené kuře na bylinkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1xM0
Nejnovější recepty
Brokolicové nočky
Přidáno před 6 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 16 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 17 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 18 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 18 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Donuty s Lotus polevou
Neregistrovaný před 3 minutami
Pudinkové hvězdičky
Neregistrovaný před 5 minutami
Sýrová omáčka s listovým špenátem a kuřecím masem
Neregistrovaný před 15 minutami
Nejúžasnější buchty od babičky
Perta31 před 16 minutami
Vepřové na houbách
Neregistrovaný před 19 minutami
Houbová gulášovka
Neregistrovaný před 24 minutami
Babiččiny zelňáky
Neregistrovaný před 24 minutami
Jednoduchý chléb pro začátečníky (světlý)
Neregistrovaný před 24 minutami
Makové rolky (šneky)
Neregistrovaný před 25 minutami
Segedínský guláš
Neregistrovaný před 26 minutami
Suroviny:
kuře,
tymián,
šalvěj,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená uzená,
česnek,
rohlík,
mléko,
vývar kuřecí,
vejce,
máslo,
nať petrželová,
maso uzené,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový,
hrášek
Komentáře