Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí hustá polévka s bramborem a zeleninou

Hodnocení receptu je 4,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 644 kJ /
871 kcal
Bílkoviny76,37 g
Tuky21,57 g
Vláknina55,91 g
Cholesterol 131 mg
Sodík 1,22 g
Sůl3,10 g
Sacharidy66,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso nakrájíme na kousky trochu menši než na guláš.
Zeleninu očistíme, oškrábeme škrabkou a nakrájíme mrkev a cibuli na kolečka, řapíky na asi 0,5 cm špalíčky, brambory dvě na kostky a jednu později nastrouháme na jemno na zahuštění (pokud nechceme dělat jíšku). Krok 2: Do rozehřátého hrnce dáme tuk a restujeme asi 5 minut osolené a opepřené maso, přidáme mrkev, cibuli a ještě restujeme. Po chvilce přidáme česnek a když zavoní, dáme i řapíky a brambory. Přidáme bylinky, worcester a zalijeme horkou vodou, přivedeme k varu a snížíme teplotu. Krok 3: Necháme zvolna vařit cca 10 minut, přidáme nastrouhanou bramboru a vaříme ještě 10 minut nebo do změknutí masa i brambor.
Před podáváním odstraníme snítky bylinek, dochutíme solí a libečkem.
Podáváme jako polévku nebo s pečivem jako hlavní chod třeba k večeři.

TIP: Jak zahustit polévku bez použití mouky

Zveřejněno 8. 12. 2021

Poznámka autorky Marie Svarcova

Po příchodu z procházky byla chuť na horkou polévku. V lednici zbytek zadního hovězího a zelenina i koření se najde vždy, Za 30 minut už byla díky tomu kvalitnímu masu na stole a moc chutnala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí hustá polévka s bramborem a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nnXY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí hustá polévka s bramborem a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nnXY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Marie Svarcova: " toto bylo o něčem jiném"
A o čem to bylo:-?
Až nyní jsem si přečetl poznámku pod rcp: "Za 30 minut už byla díky tomu kvalitnímu masu na stole..." (nikde nepíšete o jaké maso se jednalo; ale i kdyby to byla svíčková, tak za takovou dobu bude jako houžev :-8
Maně jsem si vzpoměl na kuchtu, která za hodinu uvařila vývar z morkových kostí 8-(

RubyRom: :-) moc děkuji za komentář a přeji krásné adventní dny :-K zdraví lásku a klid

casino: :-) děkuji za komentář , jasně když vařím nebo spíš táhnu klasický vývar tak dávám do studené vody ale toto bylo o něčem jiném :-K přeji krásné adventní dny Vám i celé rodině

Vždycky jsem si myslel, že maso vařené na políffku se vkládá do s t u d e n é vody...
No, ale tady je to stejně jedno, že :-8

Takové polévky máme rádi. Paráda! :-K

Suroviny:
maso hovězí, sádlo, mrkev, celer, česnek, cibule, brambory, omáčka worcesterová, tymián, rozmarýn, koření oregáno, libeček, sůl, pepř mletý, brambory

Přidat fotografie receptu