Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkové perníčky

Perníčky, vhodné i pro celiaky, jsou téměř k nerozeznání od těch běžných. Můžete je promazat povidly a namočit v čokoládě, nebo dle vaší fantazie nazdobit bílkovou polevou. Na sváteční tabuli se budou krásně vyjímat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Bezlepkove.com Bezlepkove.com

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 15 min + 24 hodin odležení těsta

65 min (50 min příprava + 15 min tepelná úprava, + 24 hodin odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 154 kJ /
1 471 kcal
Bílkoviny24,34 g
Tuky66,60 g
Vláknina2,75 g
Cholesterol 671 mg
Sodík 225 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy192,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech ingrediencí zpracujeme jemné vláčné těsto, které vložíme do mikrotenového sáčku a uskladníme v chladničce nejlépe na 24 hodin. Krok 2: Další den vytáhneme těsto z chladničky a rozválíme přes sáček, který jsme položili na těsto. Vyválíme plát asi 3–4 mm silný, těsto se krásně natahuje a pruží. Krok 3: Vykrajujeme různé tvary a klademe je na plech vyložený pečicím papírem. Krok 4: Vložíme do trouby a pečeme do světlounka při 180 °C asi 8 minut. Krok 5: Takto upečené perníčky můžeme zdobit bílkovou polevou, nebo promažeme povidly a namočíme v čokoládě. Krok 6: Skladujeme v uzavíratelné misce nebo mrazíme a vytahujeme dle potřeby.

TIP: Nejlepší poleva na zdobení perníčků

Zveřejněno 13. 12. 2021

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pr6m

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pr6m

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jizerka, med, máslo, vejce, koření do perníku, skořice mletá, kypřící prášek do pečiva, povidla švestková, čokoláda na vaření, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu