Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štědrovečerní rybí polévka

Rybí polévku připravuje většina z nás jen jednou za rok jako součást štědrovečerní tabule a proto je zapotřebí mít po ruce skvělý recept. Ten Vám přinášíme právě teď. Tak nemeškejte a vyzkoušejte ho.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Akademie kvality Akademie kvality

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 879 kJ /
688 kcal
Bílkoviny7,73 g
Tuky63,17 g
Vláknina12,65 g
Cholesterol 178 mg
Sodík 184 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy17,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu nakrájenou na kostičky orestujeme na másle do zlatova, potom přidáme cibuli, bobkový list a nové koření. Zalijeme vývarem a 15 minut vaříme. Krok 2: Přilijeme smetanu a provaříme dalších 10 minut. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Krok 3: Na suché pánvi orestujeme hrubou krupici a nasypeme do polévky. Provaříme 5 minut a můžeme polévku odstavit. Nakonec vmícháme nasekanou petržel. Z kostí, které jsme použili na vývar, můžeme obrat maso a použít do polévky

Kůže čerstvé ryby je výrazně lesklá díky přirozenému slizu a na těle ryby napjatá. Dotek prstu nezanechává důlek ve svalovině, prohlubeň se ihned vyrovná. Při výběru napomohou loga značek kvality Klasa nebo Regionální potravina.

TIP: Jak udělat vánoční rybí polévku?

Zveřejněno 21. 12. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štědrovečerní rybí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ajgj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štědrovečerní rybí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ajgj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vývar rybí, mrkev, cibule, celer, celer řapíkatý, petržel, máslo, koření nové koření, bobkový list, smetana 33%, ořech muškátový, sůl, pepř černý, krupice, petržel

Přidat fotografie receptu