Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 272 kJ / 1 021 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,22 g |
Tuky | 57,46 g |
Vláknina | 11,00 g |
Cholesterol | 418 mg |
Sodík | 250 mg |
Sůl | 0,51 g |
Sacharidy | 93,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve dáme do kastrolku smetanu, máslo a ochutíme nakrájeným česnek na plátky, provensálským kořením, osolíme a zahřejeme. Do horké smetany vmícháme oloupané a na plátky nakrájené brambory a vaříme dokud se neodpaří téměř všechna tekutina.
Krok 2: Takto uvařené brambory necháme mírně vychladnout a vmícháme rozšlehané vejce. Podle chuti ještě dosolíme a opepříme.
Krok 3: Na válu rozválíme listové těsto na plát. Doprostřed dáme smetanové brambory, které proložíme anglickou slaninou a tvrdým plátkovým sýrem a zavineme.
Krok 4: Dáme na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Troubu předehřejeme na 200°C a dáme péct.
Jak začne těsto zlátnout tak snížíme teplotu na 150°C a dopečeme.
Jak začne těsto zlátnout tak snížíme teplotu na 150°C a dopečeme.
Zveřejněno 7. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smetanové brambory v listovém těstě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q0v9
Moje poznámka
Smetanové brambory v listovém těstě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q0v9
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 20 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 21 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno 29. 1. 2025 12:01
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno 29. 1. 2025 11:41
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno 29. 1. 2025 11:30
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno 29. 1. 2025 11:23
Přečtěte si
Nejnovější články
Petr Štěpánek preferuje chlapské vaření: Používám koření, které by normální člověk nepozřel, směje se herec
Brokolicové gnocchi si zamilujete: Příprava je snadná, chuť luxusní, s malým trikem je navíc budete mít jako z restaurace
Milujete drobenku? Připravte si ji zásoby a podle jednoduchého návodu dobře zabalte a zamrazte. Vydrží až tři měsíce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
Neregistrovaný před 37 sekundami
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 7 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Neregistrovaný před 10 minutami
Palačinkové mističky
Neregistrovaný před 13 minutami
Drožďová polévka s pórkem
OK1AMF před 14 minutami
Maminčiny koblihy
Neregistrovaný před 14 minutami
Perník od pí. Fidranské
Neregistrovaný před 19 minutami
Dýňová marmeláda a pyré
Neregistrovaný před 19 minutami
Rychlá hrníčková bábovka
Neregistrovaný před 20 minutami
Těsto na pizzu
Neregistrovaný před 20 minutami
Tématické fráze:
smetanové brambory,
smetanove testo,
listové těsto s bramborem,
lístové těsto, brambory, smetana,
brambory recept,
recepty z brambor,
brambory ve smetaně,
listove testo s bramborami,
testo ze smetany,
recept listové těsto s bramborem,
recept na smetanové brambory,
bramborová kaše v listovém těstě,
časopis kreativ,
jahody v listovem teste,
test zakysaných smetan,
slanina v listovém těstě,
listové těsto s bramborama,
závin z listoveho testa plněny brambory,
testo z brambor,
listové těsto plněné bramborem
Suroviny:
brambory,
těsto listové,
smetana,
máslo,
slanina anglická,
sýr tvrdý,
vejce,
česnek,
koření provensálské,
pepř,
sůl,
mouka hladká,
vejce
Komentáře (5)