Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hodolanská omáčka s klobásou

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 475 kJ /
831 kcal
Bílkoviny45,22 g
Tuky30,84 g
Vláknina12,45 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 468 mg
Sůl0,94 g
Sacharidy86,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory, klobásu a mrkev nakrájíme a dáme vařit do osolené vody, přidáme nové koření a bobkový list. Krok 2: Když je vše uvařené, přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou, dochutíme solí, octem a cukrem. Omáčka má být hustá a jemně sladkokyselá. Ne příliš ostrá. Krok 3: Přidáme ještě nakrájená , natvrdo uvařená vejce. Krok 4: Tato omáčka se podává jako hlavní chod s chlebem.
Podle chuti ji můžeme vylepšit koprem nebo kyselou okurkou.

Zveřejněno 28. 12. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hodolanská omáčka s klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6LNN

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hodolanská omáčka s klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6LNN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Tuto omáčku miluji, když je v ní dost brambor, nemusím ani chleba. Moje maminka ji dělala bez mrkve a dávala do ní špetku tymiánu - krásně voněla <3

Suroviny:
brambory, mrkev, klobása, sůl, bobkový list, koření nové koření, ocet, smetana, mouka hladká, vejce

Přidat fotografie receptu