Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka s černou čočkou, cizrnou a chorizem

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 334 kJ /
1 514 kcal
Bílkoviny62,85 g
Tuky52,87 g
Vláknina139,40 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 1,86 g
Sůl4,24 g
Sacharidy128,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Černou čočku Beluga uvaříme dle návodu na obalu cca 20 minut, propláchneme na sítku a necháme stranou. Cizrnu propláchneme a scedíme. Očištěnou cibuli i zeleninu nakrájíme na drobné kostičky.
Do hrnce dáme na směs másla s olejem zpěnit cibuli, přidáme zeleninu a restujeme asi 3 minuty.
Přidáme sušené bylinky, papriku a promícháme. Krok 2: Po chvilce dáme protlak, rajčata nasekaná čerstvá i konzervovaná s nálevem, promícháme a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a vaříme cca 15-20 minut. Vložíme okapanou cizrnu a čočku, kolečka klobásy (kdo použije vývar uzený může dát místo klobásy uzené maso nakrájené na kostičky). Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme nasekanou nať a podáváme.

Zveřejněno 31. 12. 2021

Poznámka autorky Marie Svarcova

Polévku nezahušťuji, ale kdo má potřebu, může zahustit 1 lžící jíšky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka s černou čočkou, cizrnou a chorizem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ljg1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka s černou čočkou, cizrnou a chorizem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ljg1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
olej slunečnicový, máslo, cibule, mrkev, celer, petržel, celer, čočka beluga, cizrna, rajče sekané, protlak, rajče cherry, koření oregáno sušené, tymián sušený, bobkový list, paprika sušená uzená, pepř mletý, sůl, klobása chorizo, nať petrželová

Přidat fotografie receptu