Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapří halászlé bez kostí (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Taevita Taevita

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 286 kJ /
546 kcal
Bílkoviny10,60 g
Tuky25,13 g
Vláknina17,52 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 55 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy61,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybu nakrájíme na porce, přidáme očištěnou hlavu, jikry, případně mlíčí. Vše zalijeme cca 2 l osolené vody s celým pepřem, bobkovým listem a kuličkami nového koření. Vaříme 45 minut, pak vývar scedíme. Krok 2: Během vaření vývaru orestujeme na oleji dosklovata nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji sladkou i pálivou paprikou, mletým pepřem, krátce osmažíme a zalijeme scezeným rybím vývarem. Uvedeme opět do varu. Krok 3: Rajčata pokrájíme na kostičky, papriky na nudličky. Vše vsypeme do vařícího vývaru, přidáme ještě i sekanou zelenou petrželku a 5-10 minut pomalu vaříme.
V tomto mezičase ulomíme z uvařených porcí kapra boky s dlouhými kostmi. Tyto kosti vytáhneme a vykostěné části rozlomíme napůl a odložíme stranou. Získali jsme velké části masa zcela bez kostí. Maso ze hřbetu s drobnými kostmi dáme zvlášť nevykostěné. Obereme maso z hlavy. Mlíčí a jikry rozkrájíme tak, aby zůstaly ve větších kusech. Krok 4: Z provařeného vývaru odebereme část zeleniny. Zbylou zeleninu rozmixujeme v polévce a tím ji zahustíme. Přidáme do ní nazpět zeleninu, kterou jsme nechali vcelku a nakonec vykostěné porce ryby, maso z hlavy a mlíčí i jikry. Už nemícháme, aby se maso nerozpadlo a zůstalo vcelku.
A to je vše. Maso s drobnými kostmi si do polévky může přidat ten, komu vybírání kostí nevadí nebo pro ně najdeme uplatnění jinde. (Pečenáče, rybí salát....)

Zveřejněno 2. 1. 2022

Poznámka autorky Taevita

Halászlé by mělo obsahovat více druhů sladkovodních ryb, ale kdo nemá doma rybáře, kapr mu postačí. V nejjednodušším původním receptu v kotlíku někde na ohništi u řeky se restování vůbec nepoužívá, polévka je pouze směsí vařených ryb, koření a zeleniny. Ale i tahle rozmazlená verze je moc dobrá a hlavně - bez kostí.

Inspirováno širým polem internetovým.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapří halászlé bez kostí (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/prjQ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapří halászlé bez kostí (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/prjQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, olej, rajče, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá bílá, kapr, hlava kapří, mlíčí, jikry z kapra, pepř, koření nové koření, bobkový list, sůl, pepř mletý, paprika sušená pálivá, paprika sušená sladká, petrželka

Přidat fotografie receptu