Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový švédský koláč s hruškami a brusinkami

Vydařená úroda sladkých hrušek a vy přemýšlíte, jaký moučník zase připravit? Vyzkoušejte tento švédském inspirovaný koláč. Plátky hrušek jsou spojeny sladkým vanilkovým tvarohem a proloženy brusinkami. Koláč je výborný odleželý do druhého dne.

Hodnocení receptu je 4,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech 24x20 cm, hrnek 150 ml

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 535 kJ /
5 147 kcal
Bílkoviny137,20 g
Tuky192,62 g
Vláknina26,55 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 521 mg
Sůl1,62 g
Sacharidy702,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: V misce smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a polovinu rovnoměrně nasypeme na připravený plech. Krok 3: Hrušky škrabkou oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky, které klademe na moučnou směs a posypeme brusinkami (můžeme je předem namočit v rumu). Krok 4: V misce vyšleháme tvaroh, vejce, cukr a směs navrstvíme na hrušky s brusinkami. Na tvaroh nasypeme druhou polovinu moučné směsi. Na celou plochu klademe tenké plátky másla a dáme péct do předehřáté trouby cca 35-40 minut (podle trouby) dorůžova. Krok 5: Upečený koláč necháme úplně vychladnout, nejlépe do druhého dne, při pokojové teplotě, krásně zvláční.

TIP: Tipy, jak vyrobit domácí tvaroh

Zveřejněno 4. 1. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový švédský koláč s hruškami a brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zVwq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový švédský koláč s hruškami a brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zVwq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

magdalenka: :-) určitě jde to dělat oběma způsoby, pokud je něčeho méně přidá se něco jiného ovoce nebo tvaroh, jde tam jen o tu vlhkost, aby měla sůchá mouka co nasát :-*:-K

Marie Svarcova: dávam naraz tvaroh aj jablko. Keď iba jablko, vtedy je jabĺk viac (plus hrozienka), samozrejme.

RubyRom: :-) díky za komentář , mám ten recept asi 40 let a původní byl jen s tvarohem ale dělám i s různým ovocem a nikdy nezklamal :-K hezký den i všechny příští

magdalenka: :-) Děkuji za komentář , také dělám s jablky nebo jen s tvarohem jak byl původní recept asi před 40 lety. :-KKrásný den a hodně zdraví všem i do nového roku

Tvaroh, hrušky, brusinky, to musí být velká dobrota!

Pečiem s jablkami...voláme štrúdľa lenivej gazdinej, ale do druhého dňa sa nedá čakať s nakrojením (u nás sa to teda nepodarilo ešte nikdy)...je skvelý určite aj v tvojej verzii. :-K

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, kypřící prášek, tvaroh jemný, vejce, cukr vanilkový, hruška, brusinky sušené, máslo

Přidat fotografie receptu