Tvarohový švédský koláč s hruškami a brusinkami
Vydařená úroda sladkých hrušek a vy přemýšlíte, jaký moučník zase připravit? Vyzkoušejte tento švédském inspirovaný koláč. Plátky hrušek jsou spojeny sladkým vanilkovým tvarohem a proloženy brusinkami. Koláč je výborný odleželý do druhého dne.
Suroviny pro 1 plech
plech 24x20 cm, hrnek 150 ml
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 535 kJ / 5 147 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 137,20 g |
Tuky | 192,62 g |
Vláknina | 26,55 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 521 mg |
Sůl | 1,62 g |
Sacharidy | 702,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a plech vyložíme papírem na pečení.
Krok 2: V misce smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a polovinu rovnoměrně nasypeme na připravený plech.
Krok 3: Hrušky škrabkou oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky, které klademe na moučnou směs a posypeme brusinkami (můžeme je předem namočit v rumu).
Krok 4: V misce vyšleháme tvaroh, vejce, cukr a směs navrstvíme na hrušky s brusinkami. Na tvaroh nasypeme druhou polovinu moučné směsi. Na celou plochu klademe tenké plátky másla a dáme péct do předehřáté trouby cca 35-40 minut (podle trouby) dorůžova.
Krok 5: Upečený koláč necháme úplně vychladnout, nejlépe do druhého dne, při pokojové teplotě, krásně zvláční.
Zveřejněno 4. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohový švédský koláč s hruškami a brusinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zVwq
Moje poznámka
Tvarohový švédský koláč s hruškami a brusinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zVwq
Nejnovější recepty
Domácí kváskový chléb
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 12 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 12 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 12 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 12 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Štafetky - rychlé a jednoduché
Neregistrovaný před 15 minutami
Cheesecake
Neregistrovaný před 27 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 40 minutami
Fofr buchta
Neregistrovaný před 1 hodinou
Hovězí nudličky na víně s bramborovo - celerovou kaší
Neregistrovaný před 1 hodinou
Holandské řízky
Neregistrovaný před 2 hodinami
Listové šátečky s náplní z tvarohu, pudingu a meruněk
Neregistrovaný před 3 hodinami
Palačinky
Neregistrovaný před 3 hodinami
Kuřecí kousky na paprikách
Jan54 před 3 hodinami
Extra rychlé lívance
Neregistrovaný před 3 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
kypřící prášek,
tvaroh jemný,
vejce,
cukr vanilkový,
hruška,
brusinky sušené,
máslo
Komentáře (6)