Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gulášová polévka z hlívy ústřičné a kořenové zeleniny

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

hilgertom hilgertom

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 55 min

70 min (15 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 766 kJ /
900 kcal
Bílkoviny38,68 g
Tuky17,08 g
Vláknina59,82 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 165 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy121,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Orestujeme cibuli do zlatova, přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky a restujeme taktéž do zlatova. Krok 2: Přidáme koření (mimo papriky) a restujeme, dokud se nerozvoní, pak přidáme protlak a pokračujeme v restování cca 2-3 minutky, poté přidáme papriku a krátce osmahneme. Krok 3: Podlijeme vývarem a vsypeme nakrájenou hlívu. Vaříme cca 30-40 minut, poté vsypeme brambory a vaříme dalších cca 20 minut - do změknutí brambor. Krok 4: Před koncem přidáme prolisovaný česnek a rozemnutou majoránku. Krátce povaříme a podle potřeby dosolíme. Krok 5: Servírujeme porce ozdobené jemně sekanou petrželkou s pečivem dle chuti.

Zveřejněno 8. 1. 2022

Poznámka autora hilgertom

Z masového vývaru je polévka výživnější. Vegetariáni si dají zeleninový vývar.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gulášová polévka z hlívy ústřičné a kořenové zeleniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2zwM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gulášová polévka z hlívy ústřičné a kořenové zeleniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2zwM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hlíva ústřičná, cibule, brambory, mrkev, celer, vývar, protlak rajčatový, kmín celý, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, paprika sušená sladká, koření paprika maďarská, česnek, majoránka, sůl, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu