Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celý oběd z vepřových žeber

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 396 kJ /
2 007 kcal
Bílkoviny91,10 g
Tuky134,61 g
Vláknina45,39 g
Cholesterol 447 mg
Sodík 586 mg
Sůl1,01 g
Sacharidy98,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytá žebra dáme vařit společně s kořenovou zeleninou, cibulí, česnekem a kořením. Vaříme doměkka, až maso jde dobře od kosti. Krok 2: Uvařenou polévku scedíme a maso od kosti obereme do misky. Polévku přivedeme k varu a mezitím nakrájíme mrkev z polévky. Krok 3: Připravíme kapání smícháním surovin do hladkého těstíčka. Nachystáme mikrotenový sáček a čistý hrnek. Sáček dáme rohem do hrnku a vlijeme kapání. Naplněný sáček vezmeme nad polévku, ustřihneme malý růžek a lijeme tenké proužky do vroucí polévky. Krok 4: Polévku pár minut povaříme, vložíme mrkev a trochu obraného masa. Polévku dochutíme a můžeme podávat Krok 5: Na omáčku orestujeme na vypečené slanině drobně nakrájenou cibuli s česnekem dosklovata. Přidáme rajčata, passatu podle toho, kolik chceme mít omáčky a bylinky s kořením. Krok 6: Omáčku povaříme cca pět minut, dochutíme a přidáme obrané maso. Společně prohřejeme a podáváme se špagetami posypanými sýrem.

Zveřejněno 10. 1. 2022

Poznámka autorky mika59

Kdo má rád mrkev na skus, přidá ji k žebrům později. Oběd je chutný a když koupíte žebra za dobrou cenu, tak i poměrně levný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celý oběd z vepřových žeber

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lj9j

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celý oběd z vepřových žeber

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lj9j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Skvěle navařeno:-K

Prima nápad, vepřová žebra mě nenapadla. Podobně zpracovávám žebra hovězí. Výborná polévka, obrané maso částečně vracím zpět do polévky a ze zbytku třeba obyčejné "rizoto po česku", nebo je oberu do krabičky, zaleju vývarem a dám zamrazit. Protože vařím jen pro sebe, ráda je pak použiju do rajské. Místo plátků mám prostě rovnou sousta, ale to vůbec nevadí.<3

:-)<3<3<3super- recept na celý oběd je skvělý :-K

Moc šikovný nápad a je celý oběd:-) Těch levnějších receptů budeme asi někteří potřebovat teď víc:-D
Děkuji moc , zítra obhlédnu , kde mají žebra za slušnou cenu .

Suroviny:
žebra vepřová, mrkev, petržel, celer, cibule, česnek, koření nové koření, pepř celý, sůl, libeček, vejce, voda, mouka hladká, sůl, žebra, cibule, česnek, slanina, rajče sekané, passata rajčatová, bylinky, skořice, sůl, pepř, těstoviny špagety, sýr strouhaný

Přidat fotografie receptu