Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kohoutí menu

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sidera

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 848 kJ /
2 354 kcal
Bílkoviny43,49 g
Tuky202,89 g
Vláknina11,65 g
Cholesterol 514 mg
Sodík 3,59 g
Sůl8,96 g
Sacharidy84,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z kohouta uvaříme silný vývar, což trvá asi 2 hodiny v papiňáku. Do vývaru nakrájíme maso z prsou a zavaříme zeleninu a bylinky. Než zelenina změkne, tak si připravíme knedlíčky. Krok 2: V míse smícháme máslo, žloutek, smetanu, mouku promíchanou s droždím, nastrouhaný sýr a kečup. Nakonec trochu osolíme, přidáme nasekanou petrželku a zahustíme strouhankou tak, aby se nám těsto nelepilo na dlaně, při výrobě knedlíčků, které zaváříme přímo do polévky. Krok 3: Jakmile vyplavou na hladinu, polévku můžeme vypnout, během několika minut dojdou. Krok 4: Stehna z kohouta rozdělíme na dvě části, osolíme je, opepříme a obalíme v hladké mouce. V kastrole na oleji a slanině osmažíme dozlatova cibulku a houby. Krok 5: K tomuto základu přidáme brendy, promícháme, vložíme pomoučněná stehna, tymián, bobkový list a podlijeme malým množstvím vody asi 150 ml. Krok 6: Vložíme do trouby a přiklopené pečeme 20 minut při 200°C. Pod masem se vytvoří hustý voňavý sos. Podáváme s chlebem.

Zveřejněno 7. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kohoutí menu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2vOz

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kohoutí menu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2vOz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Z mladého kohouta lze uvařit cokoliv a všechno je absolutně vynikající!cokoliv, co děláš z krůty, lze i z kohoutka.maximální a zdravé masíčko. doporučuji''

Domácího kohouta lze sehnat v Praze na farmářských trzích za ani ne stovku za kilo a je to dobrota!

Výborný receptík, len ja by som vynechala magi, tá polievka bude mať vynikajúcu chuť aj bez neho.
Domáci kohútik je výborný, škoda, že nie každý ho môže mať. ;-)
Bodík+

To je bomba recept. Po policku nam beha par kohoutu a ja nevim, co s nima, jsou neradi k slepicim, a ted uz vim, jak je ,,potrestat''!! :-D Diky sidero, bodik leti! :yes:

Sidera:-)moc pěkný recept.Kohouta jsem v prodeji neviděla ani nepamatuji a když ano tak za nekřesťanské penízke;-( a tak ti gratuluji k jeho sehnání;-).Jídlo na talíři vypadá pěkně šťavnatě,no a ta polívčička:-p:-p.Za tu mňamku ti letí boďka a jestli někdy seženu,tak ho podle tebe připravím;-)

sidera, polévka jako malovaná:-p Já taky dělám tak silné polévky, jinak by mi ji nikdo nejedl a kohoutek je taky super:-p:yes:

Je (teda byl) to kohout typu brojler. Domácí drůbež, má úplně jinou chuť než směsí krmená kuřata. Celá stehna a i některé partie na hrudi mají po upečení hnědou barvu jako kachna nebo divočina. :-8 Pohádka :-8

sidero - moc pěkné:yes:, ale kohouta z domácího chovu neseženu. Ty máš ale taky v hrnci kuře, ne ? Je to takové baculaté, já mám představu, že kohout je něco šlachovitého, zkrátka vyskákaného :-D:-D

Tématické fráze:
pečený kohout, polévka z kohouta, domácí kohout recepty, peceny kohout recepty, recept pečený kohout, brojler recept, kohoutí maso, recept na kohouta, pečený kohout recept, kohoutí polévka, recepty pečený kohout, kohout pečený, recepty na kohouta, brojler recepty, recepty z kohouta, recepty kohout, kohout recepty, kohout recept, recepty-pečený kohout, vývar z kohouta

Suroviny:
kohout, mrkev, petržel, celer, maggi, sůl, sýr eidam, smetana, máslo, žloutek, mouka polohrubá, droždí sušené, kečup ostrý, cibule, slanina anglická, olej olivový, houby čerstvé, mouka hladká, tymián, bobkový list

Přidat fotografie receptu