Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bryndzová polévka s květákem a pórkem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Prtka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 822 kJ /
1 153 kcal
Bílkoviny36,33 g
Tuky68,27 g
Vláknina12,92 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 1,16 g
Sůl2,92 g
Sacharidy91,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody s trochou kmínu. Vaříme na mírném plameni. Krok 2: Květák rozebereme na malé růžičky. Pórek podélně přeřízneme na půlky a nakrájíme na 0,5 cm proužky. Bryndzu pomocí metličky smícháme se smetanou. Krok 3: Na másle a oleji orestujeme květák s kmínem, přidáme pórek a pokračujeme v restování než pórek trochu nezměkne. Posypeme Garam masalou a minutku ještě restujeme. Zalijeme vývarem, přidáme zcezené brambory a necháme chvilku povařit. Jemně vmícháme bryndzu se smetanou a znovu chvilku povaříme.
Odstavíme ze zdroje tepla, přidáme nasekanou petrželku a pažitku.

Zveřejněno 12. 1. 2022

Poznámka autora Prtka

Na závěr můžete dosolit a opepřit. Se solí opatrně. Bryndza je sama o sobě dost slaná, vývar a brambory také. Vývar můžete použít i kuřecí.

Tenhle recept jsem stvořil když už jsem byl přejedený bryndzových halušek či pomazánek a přesto jsem měl chuť na bryndzu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bryndzová polévka s květákem a pórkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JGkK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bryndzová polévka s květákem a pórkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JGkK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, pórek, brambory, vývar zeleninový, smetana ke šlehání, brynza, máslo, olej, kmín drcený, koření garam masala, sůl, nať petrželová, pažitka

Přidat fotografie receptu