Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí na kořenové zelenině

Časově náročnější příprava masa, která se bude hodit ke slavnostnějšímu, třeba velikonočnímu obědu, vás odmění dokonalou chutí a vůní. Koření, víno a zelenina. Jak jednoduché.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 180 min

210 min (30 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 179 kJ /
2 672 kcal
Bílkoviny218,89 g
Tuky162,72 g
Vláknina24,65 g
Cholesterol 864 mg
Sodík 2,88 g
Sůl6,99 g
Sacharidy41,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme od tuku a nakrájíme na asi 3x3 cm kostky. V pánvi rozpálíme olej a orestujeme nakrájenou slaninu. Vložíme maso, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran. Potom přidáme nakrájenou cibuli, celer a mrkev. Krok 2: Vmícháme protlak, hořčici a přidáme koření. Po krátkém restování, zalijeme vínem a necháme minutku provařit. Přilijeme vývar a vložíme bylinky. Krok 3: Vše vložíme do trouby a pečeme na 150 °C , dvě hodiny bez hlídání. Poté maso zkontrolujeme, promícháme a přidáme teplotu na 200 °C. Pečeme asi 1/2 hodiny doměkka. Krok 4: Když je maso měkké, odebereme část zeleniny a rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. Vše vlijeme do pekáče k masu a promícháme. Tím omáčku zahustíme a přitom necháme i kousky zeleniny. Krok 5: Pekáček necháme krátce zapéct, nebo provařit a nakonec dochutíme. Podáváme s bramborovou kaší, nebo klidně s rýži i těstovinami.

TIP: Desatero: Jehněčí maso- nejčastější otázky a odpovědi

Zveřejněno 18. 1. 2022

Poznámka autorky mika59

Když nemáte víno, stačí rozmíchat lžíci bílého nebo červeného vinného octu ve 125 ml vody a 1/2 lžičky cukru. Měla jsem malý zbytek nakládaných hub, tak jsem je přidala. Nemusí být, ale určitě nevadí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí na kořenové zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ryG2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí na kořenové zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ryG2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Anna Kocikova: Děkuji..:-K

Hezký recept,krásná fotka:-8:-K

Marie Svarcova: Děkuji :-K:-K

:-)<3<3 jak jinak než opět super a paráda :-K

Suroviny:
maso jehněčí, slanina, sádlo, cibule, mrkev, petržel, celer, protlak, vývar masový, víno bílé, hořčice, koření nové koření, bobkový list, rozmarýn čerstvý, tymián čerstvý, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu