Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová pasta (bujonka)

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janatka janatka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

Z tohoto množství mám tyto skleničky co jsou na fotce.

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 262 kJ /
541 kcal
Bílkoviny11,57 g
Tuky21,79 g
Vláknina32,61 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 72,28 g
Sůl180,62 g
Sacharidy62,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistíme zeleninu a nakrájíme na menší kousky. Krok 2: Na másle podusíme cibuli, přidáme zeleninu, koření, po 10 minutách sůl a necháme asi 20-30 minut dusit. Krok 3: Poté rozmixujeme, dáme zpět do kastrolu a ještě 10 minut necháme dusit, aby se případně vyvařila voda. Potom nandáme do skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme 15 minut při 180 °C.

Zveřejněno 23. 1. 2022

Poznámka autorky janatka

Recept mám od Marcely Hackerové z těchto stránek :

Původní zdroj receptu: www.varimesmarcelou.cz/

Tato zelenina se dá obměnit podle toho, co máte zrovna doma. Já jednou nedám brambory, přidám růžičkovou kapustu nebo dýni. Přidávám různé bylinky. Opravdu se nebojte kombinovat různou zeleninu. Přidávám do polévky, omáčky, různých směsí z masa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová pasta (bujonka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NQrv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová pasta (bujonka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NQrv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
cuketa, mrkev, celer, celer řapíkatý, rajče, cibule, česnek, brambory, list celerový, libeček, olej řepkový, sůl, houby sušené, chilli, pepř mletý, bobkový list, koření nové koření

Přidat fotografie receptu