Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slané briošky s cibulkou a uzeným masem

Hodnocení receptu je 5,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 15 min

105 min (90 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 835 kJ /
2 590 kcal
Bílkoviny95,10 g
Tuky55,76 g
Vláknina34,23 g
Cholesterol 290 mg
Sodík 4,19 g
Sůl10,23 g
Sacharidy414,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nadrobno nakrájíme a do světle hněda orestujeme na oleji. Přidáme nadrobno nakrájené maso a ještě chvilku opékáme. Krok 2: Hotovou směs přendáme do misky, do horké pánve dáme lžíci vody a vařečkou seškrábneme vše, co v pánvi zbylo. Vlijeme do misky k cibuli a masu a necháme vystydnout. Krok 3: Do zadělávací mísy robotu rozdrobíme droždí, přidáme cukr a rozmícháme. Až se droždí rozpustí, přilijeme vlahé mléko, prosátou mouku, sůl, pepř, olej, žloutek, orestovanou směs a nasekanou petrželku. Propracujeme těsto a necháme na teplém místě vykynout. Krok 4: Z vykynutého těsta tvoříme briošky a necháme na plechu ještě chvíli kynout. Pak potřeme bílkem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 15-20 minut.

Zveřejněno 26. 1. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slané briošky s cibulkou a uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j7jv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slané briošky s cibulkou a uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j7jv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

mika59: raději jsem množství mouky upravila.

RubyRom: Romi s tou moukou je to pravda, každá jinak saje. Ale 200 ml a žloutek je dost tekutiny na 320 g mouky. 200-250 ml se dává na 500 g mouky. Ale asi fakt záleží na více faktorech.

Eva XXL: tak tomu vůbec nerozumím, postup i množství surovin jsem přesně popsala a briošky byly výborné. Je mi to líto. Možná by pomohlo přidat mouku? Hodně záleží na druhu mouky a její savosti.

Eva XXL: tak tomu vůbec nerozumím, postup i množství surovin jsem přesně popsala a briošky byly výborné. Je mi to líto.

Mám tekuté, řídké těsto tak akorát na placku. Sice to krásně voní a chutná, ale já jsem pracovala přesně podle receptu a nevím, kde je chyba. Je mi to líto.;-(

Hezký recept i hotové briošky:-KObojí se mi líbí:-8

:-)<3<3<3 ty jsou nádherné - zrovna se mi hodí recept pro ty co nejí sladké - díky:-K

Suroviny:
mouka hladká, droždí, cukr krupice, sůl, pepř, olej olivový, mléko, žloutek, petrželka, cibule, maso uzené, voda

Přidat fotografie receptu