Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová polévka z kořenové zeleniny se smetanou

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 944 kJ /
1 182 kcal
Bílkoviny24,73 g
Tuky92,71 g
Vláknina33,19 g
Cholesterol 276 mg
Sodík 639 mg
Sůl1,43 g
Sacharidy47,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme česnek a po chvíli zaprášíme moukou. Opražíme za stálého míchání a zalijeme studeným vývarem. Krok 2: Přidáme nakrájenou zeleninu a osolíme a jemně opepříme, povaříme doměkka. Pak dohladka rozmixujeme. Krok 3: Nakonec přilijeme smetanu a nasekanou petrželku. Místo krutonků jsem zvolila křupavé tyčky.

TIP: Podzimní kořenová zelenina na talíři

Zveřejněno 27. 1. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová polévka z kořenové zeleniny se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mlmG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová polévka z kořenové zeleniny se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mlmG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:yes::yes:

Krémové jsou i u nás v oblibě:-Q:yes:

Marie Svarcova: Děkuji, no ta tyčka je tam jen chvilku než se vyfotila, jinak jsme si ji přikusovali a nenamáčeli. Máme rádi, když je křupavá :-K.

:-) tyto polévky nikdy nezklamou, mám je ráda ale tu tyčku bych si nedala rozmočit . raději zvlášť (ty mám také moc ráda i samotné) <3<3<3:-K

Suroviny:
mrkev, petržel, celer, cibule, máslo, česnek, mouka hladká, pepř, vývar masový, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu