Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové srdce v jemné omáčce

Vepřové srdce nemusí být opomíjenou surovinou - pokud ho umíme chutně připravit. Základem je pečlivé očištění masa, trpělivé povaření a skvěle vychucená omáčka. Přesně taková, jaká na vás čeká na konci tohoto receptu.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 821 kJ /
1 391 kcal
Bílkoviny16,34 g
Tuky120,14 g
Vláknina24,41 g
Cholesterol 179 mg
Sodík 2,04 g
Sůl5,02 g
Sacharidy51,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srdce důkladně očistíme od sraženin a tuhých částí. Vložíme do hrnce se studenou vodou, očištěnou zeleninou a kořením. Vaříme úplně doměkka. Krok 2: Mezitím nakrájíme slaninu a cibuli na malé kousky. Špek rozpustíme, přidáme cibuli a když začne být zlatavá, přidáme cukr. Krok 3: Mícháme asi minutku a přisypeme papriku a po zamíchání hořčici. Opět promícháme a vsypeme mouku. Minutku restujeme a odstavíme. Krok 4: Odebereme cca 2-3 hrnky vývaru ze srdce a přidáme k základu. Vše přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut. Maso nakrájíme na kousky a odložíme. Krok 5: Koření z omáčky vyjmeme a zeleninu z vývaru přidáme do omáčky. Vše ponorným mixérem rozmixujeme. Smetany smícháme a přidáme k nim trochu horké omáčky. Krok 6: Nakonec vše smícháme, vložíme zpět připravené srdce a společně krátce povaříme. Dochutíme a podáváme s knedlíky nebo těstovinami.

TIP: Jak nejlépe zpracovat játra, ledvinky či srdce

Zveřejněno 31. 1. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové srdce v jemné omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LMOr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové srdce v jemné omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LMOr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

janpa: Děkuji :-K

Výborná práce:-)

Anna Kocikova: Marie Svarcova: Oběma vám moc děkuji :-K..potěšily jste mě ..:-K:-K

Tak tohle i bez přílohy<3Moc dobré jídlo:yes::-K

:-)<3<3moc se mi líbí recept i foto:-K

Děkuji Romi..:-K

Skvěle jídlo, opět dávám 5 hvězdiček:-K

Suroviny:
srdce vepřové, mrkev, celer, petržel, koření nové koření, pepř, jalovec, bobkový list, cibule, sůl, cibule, špek, máslo, cukr hnědý, hořčice, paprika sušená sladká, mouka hladká, smetana ke šlehání, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu