Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní fazolačka

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Javor Javor

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min bez doby namáčení fazolí

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava, bez doby namáčení fazolí)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 241 kJ /
1 731 kcal
Bílkoviny64,96 g
Tuky87,18 g
Vláknina54,97 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,86 g
Sůl4,55 g
Sacharidy146,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Přes noc namočíme fazole v 1,5 l vody. V té je druhý den uvaříme do poloměkka. Krok 2: V hrnci nejlépe se silným dnem, rozpustíme vrchovatou lžíci sádla. Na něm opečeme na jemno nakrájenou cibuli a česnek. Pak přidáme na drobno nakrájenou mrkev a anglickou slaninu a vše promícháme a necháme společně orestovat. Krok 3: Do takto připraveného základu přidáme rajčatový protlak a lžíci chilli omáčky. Promícháme a necháme propojit chutě. Po té přidáme fazole i s vodou ve které se vařily, pálivou papriku, sůl a kostku masoxu. Uvedeme k varu a necháme na mírném plameni cca 15 minut provařit. Krok 4: Na závěr pomalu vmícháme smetanu a necháme lehce překulit.

TIP: Abeceda polévek - recepty na každý den

Zveřejněno 2. 2. 2022

Poznámka autora Javor

U nás nejvíce chutná s čerstvým pečivem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní fazolačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2zPz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní fazolačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2zPz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
fazole, cibule, česnek, sádlo, slanina anglická, masox hovězí, protlak rajčatový, mrkev, omáčka chilli, sůl, paprika sušená pálivá, smetana na vaření

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu