Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kyselice od Barbory Charvátové

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 125 kJ /
508 kcal
Bílkoviny13,73 g
Tuky28,62 g
Vláknina14,15 g
Cholesterol 56 mg
Sodík 2,10 g
Sůl5,20 g
Sacharidy42,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kameninovou nádobu pomalého hrnce postavte na sporák, rozpalte sádlo a osmahněte na něm najemno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou uzeninu. Krok 2: Pokud přístroj vašeho hrnce na sporák použít nelze, osmažte základ v pánvi, či případně můžete tento druh úpravy vynechat zcela, částečně tím však ztratí polévka na chuti. Krok 3: Až bude cibule i klobása zlatavá, odstavte a umístěte do přístroje. Přidejte vodu a mléko, ve kterém jste rozmíchali mouku. Nezapomeňte na zelí, koření a brambory nakrájené na kostičky. Zapněte přístroj na program low a nechte pracovat 3 hodiny. Krok 4: Doporučená doba přípravy v kuchařské knize je 3 hodiny na low, nicméně vždy je potřeba řídit se funkcemi a nastavením vašeho přístroje. Krok 5: Hotovou polévku po dovaření zjemněte zakysanou smetanou, kterou v hrnci jen promíchejte a již nevařte. Dle kyselosti zelí můžete polévku i dosladit.

TIP: Rady a tipy jak pracovat s pomalým hrncem

Zveřejněno 2. 2. 2022

Poznámka autorky Anna Kocikova

Recept je z knihy Loudavé vaření od Barbory Charvátové.

Když vařím kyselici v obyčejném hrnci, tak dělám brambory zvlášť. Byla jsem zvědavá, jestli se v PH uvaří doměkka společně se zelím.

Místo vody jsem použila zeleninový vývar a zakysanou smetanu nahradil krémový jogurt. Pochutnali jsme si.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kyselice od Barbory Charvátové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3BnR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kyselice od Barbory Charvátové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3BnR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, klobása, brambory, voda, zelí kysané, mléko, mouka hladká, bobkový list, kmín celý, koření nové koření, sádlo, sůl, cukr, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu