Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drožďová pomazánka teplá a studená

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 719 kJ /
2 084 kcal
Bílkoviny62,83 g
Tuky191,09 g
Vláknina18,04 g
Cholesterol 1,52 g
Sodík 561 mg
Sůl1,14 g
Sacharidy20,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, jakmile začne zlátnout, nadrobíme k ní droždí. Mícháme, než se omastek oddělí od droždí a ještě chvilku navíc. Krok 2: Přidáme sůl, pepř a rozklepnutá vejce, mícháme do zhoustnutí (nevysušit).
Mažeme na topinky (osmažené na oleji, s česnekem), větší vrstvu, abychom si to užili. Krok 3: Pokud chceme studenou verzi, po zchladnutí přidáme do hmoty všechny další ingredience a vyšleháme.
Mažeme na chleba a další pečivo.

TIP: Nejlepší topinkové pomazánky. Čím namazat topinky

Zveřejněno 2. 2. 2022

Poznámka autorky janky3

Na obrázcích je studená verze. Lze použít i Bonjour, Flóru Gold, ale máslo je máslo. Nebo 1/2 a 1/2. Kdo ho může jíst, tak si ho dejte. Přikusovat se může křehký řapíkatý celer, zbavený vláken.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drožďová pomazánka teplá a studená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Jp8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drožďová pomazánka teplá a studená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Jp8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
droždí, vejce, cibule, máslo, sůl, pepř, máslo, pažitka, máslo, sýr, hořčice plnotučná, sůl

Přidat fotografie receptu