Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smaženky jako za mého mládí

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 767 kJ /
422 kcal
Bílkoviny34,72 g
Tuky30,24 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 398 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy2,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozmícháme se solí, pepřem a strouhankou. Krok 2: Na sádle nebo oleji osmažíme po obou stranách 2 omelety. Krok 3: 2 krajíce chleba potřeme hořčicí, na každý položíme přehnutou omeletu a opět potřeme hořčicí. Krok 4: Povrch poklademe okurkami, rajčaty a hlavně cibulí.

Zveřejněno 19. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smaženky jako za mého mládí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9RZB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smaženky jako za mého mládí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9RZB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Jenom si kousnout:-KRomuš,úplně cítím tu vůni,mňam:-QTaké je občas udělám a oblohu dávám stejně jako Yanull.Nemám ráda,když mi to padá:-D

chiara: V době, kdy jsem v Budějcích bydlela, mi je maminka nekupovala. :-D Ale později v Praze jsem je také znala jen pod tímto názvem.

Dajda: ono je to sporné, u nás (Č.Budějovice) se v mlíčňáku a lahůdkách takto prodávaly a stále prodávají pod názvem smaženky

casino: To máte pravdu. My jim taky doma říkali smaženky, ale skutečné smaženky z mléčného baru (to je ale název :-O) byly tyhle:

:-)<3<3<3 to jsi se opravdu trefila - je to i mé mládí a také i mých dětí nejen v "Koruně" ale i doma byly oblíbené a děláme občas i v dnešní době. :-K Máš je krásné :yes: :yes:

Dělávám je občas dodnes. Kdysi mi poradila kuchařka, ža by se měly smažit v malé nádobě, ale na vyšší vrstvě oleje. Pak se totiž krásně se Vám nafouknou. Vyzkoušejte. ;-)

No, za mýho mlada se tomuto v mlíčňáku říkalo "Vaječný řízek" :-)

Smaženky patří k mým oblíbeným též. Někdy po otočení posypu strouhaným sýrem, pěkně se roztaví, ale to jen občas, když chci rodinu "rozmazlit."
Po usmažení potřu hořčicí a zeleninu uložím na polovinu omelety, druhou polovinou přeložím, zdá se mi to praktičtější při konzumaci. ;-)

Mňam<3 jen jsem si mlaskla:yes: skoro jsem zacítila chuť a vůni smaženek:-D

Suroviny:
vejce, pepř, strouhanka, sádlo, hořčice, chléb, cibule, okurka čerstvá, rajče

Přidat fotografie receptu